Tania Baños viatja a Brussel·les per a participar en unes jornades europees sobre igualtat

Tania Baños viatja a Brussel·les per a participar en unes jornades europees sobre igualtat
27/02/2020 -

L’alcaldessa socialista de la Vall d’Uixó i diputada provincial d’Esports i Memòria Històrica, Tania Baños, és una de les 30 joves polítiques de països membres de la Unió Europea que participarà la setmana vinent en les jornades ‘Young elected politicians for more women in politics’ (Joves polítics electes per a més dones en política), que se celebraran a Brussel·les.

Baños ha sigut triada per a formar part d’aquest congrés que tindrà lloc els dies 4 i 5 de març en el Comité Europeu de les Regions, amb l’objectiu de debatre sobre propostes d’igualtat de gènere i d’oportunitats. Així, participarà en les diferents ponències, taules i fòrums de debat en els quals s’exposaran les experiències ja implantades en els municipis de cada representant europeu.

Així, l’alcaldessa portarà fins a Europa projectes municipals com “els plans d’igualtat intern i municipal en l’àmbit de tota la ciutat, la unitat de policia LGTBI per a prevenir i actuar contra els delictes d’odi o l’escola d’igualtat, entre altres mesures que estem duent a terme amb èxit”. A més també exposarà la seua experiència com una de les alcaldesses més joves d’Espanya i la seua implicació en l’esport, un àmbit en el qual “també fa falta major presència i visibilitat femenina”, ha defensat.

Aquestes jornades europees “són una manera d’intercanviar pràctiques i experiències entre diferents països i de participar en el procés legislatiu de les pròximes directives de la UE en matèria d’igualtat”, ja que d’aquesta cita eixiran “moltes idees, programes i projectes que posteriorment es legislaran o se subvencionaran amb fons europeus”.

Per a Baños aquesta és “una gran oportunitat per a la Vall d’Uixó, perquè a més de poder mostrar el que estem fent, també recollirem propostes d’altres llocs i contribuirem a crear noves lleis europees que garantisquen la igualtat, que és un dels pilars de les polítiques municipals que estem realitzant a la nostra ciutat des de 2015”. Per això haver sigut triada per a participar “és un orgull i reforça el treball que estem fent i volem continuar fent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari