Tania Baños: "La sentència va ser tan clara que Advocats Cristians només pot al·legar un motiu formal"

Tania Baños: "La sentència va ser tan clara que Advocats Cristians només pot al·legar un motiu formal"
04/06/2021 -

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, es mostra tranquil·la davant l’estimació del recurs de forma interposat per Advocats Cristians a l’arxivament de la querella interposada pel PP i Advocats Cristians per la retirada del monument franquista. L’admissió del recurs respon a un aspecte formal encara que l’anterior acte “resulta encertat quant al resultat”, per la qual cosa el jutjat haurà d’emetre un nou acte amb el mateix resultat desestimatori però motivant-lo degudament.

Cal recordar que la sentència judicial donada a conéixer fa un any i mig confirmava que no existia cap indici que s’actuara per odi ni discriminació, que la contractació de l’obra es va fer d’acord amb la llei i que no existia cap relació entre l’empresa i la demandada. Un resultat que la fiscalia assenyala que “resulta encertat”.

Baños ha recordat que el procés es va fer “amb tots els informes tècnics a favor i en compliment de la Llei de Memòria Històrica i de la Llei valenciana de Memòria Democràtica”. Per això, ha demanat que “es pare aquesta persecució i assetjament” per part d’Advocats Cristians “i em deixen tranquil·la per a continuar treballant per la Vall d’Uixó”.

Advocats Cristians “està en el seu dret de recórrer i buscar racons per a fer-nos perdre el temps” però la sentència judicial “va ser tan clara que tan sols poden al·legar un motiu formal”. “Any i mig després segueixen sense assumir ni la contundència de la sentència ni el resultat electoral, perquè darrere hi ha clars interessos polítics que s’allunyen molt del que és la religió cristiana i dels valors que representa”.

El monument franquista de la Vall d’Uixó que es va retirar el juny de 2018 va ser erigit en 1942, en compliment de les lleis anteriorment referides i amb el suport dels informes tècnics municipals i del Comité d’Experts per a la Valoració de la Retirada de Vestigis Relatius a la Guerra Civil i de la Dictadura de la Comunitat Valenciana.

En l’anterior legislatura l’Ajuntament de la Vall d’Uixó també va retirar la medalla d’or i la distinció de fill adoptiu de la ciutat al General Franc, el nom de carrers amb noms franquistes i l’escut anticonstitucional de la façana de l’Edifici de Correus de titularitat municipal. Altres entitats com el Bisbat de Segorbe-Castelló també van retirar l’escut anticonstitucional de la façana de la Capella de la Mare de Déu dels Desemparats i la Conselleria d’Educació el de la façana de l’IES Botànic Cavanilles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari