La Vall d'Uixó debat les accions per a impulsar el desenvolupament industrial de la ciutat

La Vall d'Uixó debat les accions per a impulsar el desenvolupament industrial de la ciutat
19/11/2020 -

La junta de portaveus de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’ha reunit aquest matí perquè els sis partits polítics que formen part de la corporació municipal coneguen tots els tràmits administratius que s’han fet aquesta legislatura per a “desembossar el projecte de construcció del pont de connexió entre els polígons” perquè és el pas previ indispensable per a impulsar Belcaire C, ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

L’arquitecta municipal i la responsable d’Urbanisme han sigut presents en la junta per a explicar els passos que s’han donat i resoldre dubtes. Baños ha destacat que aquest projecte de desenvolupament industrial “necessita l’acord de tots els partits perquè, independentment de qui governe, és una necessitat estructural per a la ciutat i qualsevol discurs d’inestabilitat política seria erroni per als interessos de la Vall d’Uixó dels pròxims 30 anys”.

Els tràmits iniciats aquesta legislatura “no han sigut fàcils ni curts”, ja que es van iniciar amb l’enviament d’una comunicació a la Direcció General de Carreteres (dependent del Govern d’Espanya) per a corroborar l’obligatorietat del pont per a crear sòl industrial. La contestació “va tardar un any a arribar i ens van dir que sí, que era una condició indispensable per a desenvolupar Belcaire C”.

Durant aquesta tramitació sí que es va eliminar l’obligatorietat de construir una rotonda d’accés que suposava un cost de 500.000 euros, atés que calia expropiar terrenys i traslladar un transformador d’electricitat que proveeix als polígons Belcaire i Mesquita, la qual cosa suposava un obstacle més per a tirar avant la iniciativa.

L’Ajuntament iniciarà ara els tràmits per a modificar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a introduir el pont en ell, desvinculant-lo del pla especial. Així, aquesta infraestructura “no anirà a càrrec de Belcaire C, ja que és aprofitable per als dos polígons ja existents” i també “una necessitat actual de les empreses”.

Paral·lelament s’han enviat dues consultes a Iberdrola perquè la construcció del pont afecta la seua infraestructura elèctrica i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) perquè se situaria en els seus dominis en travessar el barranc. L’alcaldessa ha assenyalat que l’objectiu és “aconseguir un acord previ i consensuar el projecte amb els afectats per a evitar al·legacions i problemes posteriors que pogueren paralitzar o retardar les obres”.

“Governe qui governe hem de remar junts per a portar avant aquesta estratègia, que fins ara no s’havia abordat”, ha valorat Baños. Per això, ha transmés als grups municipals que perquè el projecte es desenvolupe “necessitem estabilitat política i unió en favor dels interessos de la ciutat, perquè el contrari pot dissuadir als inversors que han de posar els seus diners i fer que no vulguen vindre a la Vall d’Uixó”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari