L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta el projecte de rutes naturals

En la primera fase s’han renovat 80 senyalitzacions i pròximament estaran disponibles els tracks per a Wikiloc

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta el projecte de rutes naturals
11/12/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el projecte de rutes naturals, que en la primera fase ha renovat més de 80 senyalitzacions “per a valorar les nostres sendes i donar a conéixer el nostre patrimoni natural, paisatgístic, històric i bèl·lic”, tal com han explicat el regidor de Turisme, Jorge García, i la regidora d’Esports, Mar Arzo.

Aquestes rutes s’han senyalitzat per colors segons el seu nivell de dificultat. És un model pioner en aquesta mena de senyalització i s’inspira en el model que usen les pistes d’esquí de tot el món. Les verdes i blaves són les més assequibles, didàctiques i familiars. Les roges requereixen una major exigència física i les negres una exigència física elevada.

La Vall d’Uixó compta amb rutes per a tots els públics “perquè qualsevol persona puga fer-les de manera autònoma sense perdre’s”. A més de senyalitzar-les, també s’han adequat el PR-164 i el PR-241, alliberant trams coberts per la vegetació, canviant metres de corda dels passamans de la Senda de Quistel o reforçant elements ja existents.

Aquest projecte uneix “cultura, turisme, patrimoni i esport” i tindrà continuïtat fins a 2022, ja que en la pròxima fase es publicaran els tracks per a APP com Wikiloc per a “facilitar encara més la realització d’aquestes rutes de muntanya”, han destacat els edils. L’objectiu és que “els turistes les puguen gaudir, però sobretot que els vallers i valleres coneguen el seu patrimoni”.

Per això, en 2021 mensualment s’organitzaran rutes guiades per a tots els nivells físics, en els quals es valoraran “les mines, coves, estructures de pedra seca, refugis, torres… que tenim en el nostre terme municipal”. Sota el nom ‘Muntanyes amb història’ “donarem a conéixer la nostra riquesa a través del senderisme”.

Tant des d’Esports com des de Turisme han agraït la seua col·laboració a Juan Fuertes, Fernando Nebot, Pepi Herrera i Vicent Calvo en aquesta iniciativa, que recull els 169 pics de la Vall d’Uixó, amb especial rellevància per as Castell, Penyalba, Font de Cabres, Penya Migdia i Pipa.

Per part seua, Fernando Falomir, gerent de Viu Natura i president de l’Associació de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana, ha destacat l’esforç que s’està realitzant des de l’Ajuntament “per a condicionar les rutes de muntanya i crear noves, implantant un nou model per colors que serà un èxit”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari