La Vall d'Uixó treballa la prevenció de conductes addictives en els instituts

Les addiccions que més es treballen són a les apostes, a l’alcohol i al cànnabis

La Vall d'Uixó treballa la prevenció de conductes addictives en els instituts
19/11/2019 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està impartint des del mes d’octubre passat tallers de prevenció de conductes addictives en els tres IES de la localitat, en els quals es treballa amb més èmfasi les addiccions a les cases d’apostes i jocs d’atzar, l’alcohol i el cànnabis entre la joventut.

Dijous passat es va activar la moratòria per a frenar l’obertura de noves cases d’apostes fins que entre en vigor la nova llei de joc de la Comunitat Valenciana: «esperem que aquesta llei estiga prompte en marxa perquè les xifres són escandaloses; a Espanya hi ha més de 400.000 addictes a les apostes entre 14 i 21 anys, la xifra més alta d’Europa», indica la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

Les accions que s’estan desenvolupant en l’IES Honori García van dirigides a l’alumnat de primer, segon i tercer de l’ESO, i en les diferents sessions s’ofereix informació sobre què són les addiccions, com es poden crear i què són les drogues. També es treballa la pressió de grup que pateixen els més joves «que els impulsa a fer coses no perquè ells ho decideixen, sinó per a sentir-se integrats», destaca la regidora. L’última sessió està dirigida al coneixement de les emocions i a la importància de saber gestionar-les.

D’altra banda, en l’IES Botànic Cavanilles es realitzaran un total de 8 sessions dirigides principalment a l’autoconeixement, l’educació emocional i la informació sobre diferents drogues i conductes addictives.

«No es tracta que les persones a les quals van dirigits aquests tallers siguen addictes, la qual cosa volem és evitar que consumisquen certes substàncies i que adquirisquen certs hàbits», destaca Arter, qui assenyala que el pròxim període 2020-2021 entrarà en vigor el nou Pla que integrarà «de forma més clara les addiccions invisibles com els jocs d’atzar, les apostes esportives o les addiccions a les xarxes socials».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari