L'Ajuntament de la Vall d'Uixó rep 800.000 euros per a projectes d'ocupació en 2020

El taller d’ús de jardineria està realitzant les seues pràctiques en el Viver Municipal abans que finalitze el seu any de formació

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó rep 800.000 euros per a projectes d'ocupació en 2020
13/11/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha rebut més de 800.000 euros per a projectes d’ocupació en 2020. Una quantitat que podria augmentar abans de final d’any, “perquè estem treballant per a aconseguir els màxims diners possibles d’altres administracions per a ajudar als vallers i valleres i donar-los oportunitats”, tal com han destacat l’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor d’Ocupació, Jorge García, en la seua visita al taller d’ús de jardineria que està realitzant les seues pràctiques en el Viver Municipal.

Aquest programa va començar el desembre de 2019 i finalitzarà el mes que ve, al cap d’un any en el qual 20 participants “estan rebent formació teòrica i pràctica i un salari”. A més estan duent a terme diverses actuacions de millora, com la consolidació del bosc de ribera en la zona de la Moleta al costat del riu, el manteniment de la jardineria de la Llar Sagrada Família, les casetes dels mestres i altres edificis municipals i el treball en el viver per a nodrir de plantes ornamentals a diferents punts de la ciutat.

En finalitzar el taller d’ocupació, els alumnes-treballadors obtenen un certificat de professionalitat, el que “millora la seua ocupabilitat una vegada finalitzen el programa”, ja que també reben formació complementària “molt valorada en el mercat laboral”: orientació laboral, formació en riscos laborals i habilitats socials, carnets professionals com el d’ús de carretó, etc.

L’alcaldessa ha valorat el treball que s’està realitzant des de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) “per a aconseguir fons de la Conselleria, perquè som un dels ajuntaments capdavanters en la consecució de subvencions per a ocupació”. De fet, a la fi d’aquest mes entraran a treballar 29 persones desocupades a través del programa Ecovid subvencionat per la Generalitat Valenciana per a reforçar serveis que s’han vist augmentats per la pandèmia, com la neteja i desinfecció o la vigilància.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari