La Vall d'Uixó reivindica al Govern d'Espanya les pantalles acústiques de l'A7 al seu pas per Carmadai

La Vall d'Uixó reivindica al Govern d'Espanya les pantalles acústiques de l'A7 al seu pas per Carmadai
15/03/2021 -

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha mantingut una reunió amb la delegada del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en la qual principalment han abordat la necessitat d’instal·lar pantalles acústiques en l’A7 al seu pas pel barri Carmadai. Aquesta és una reivindicació “des de fa 20 anys” i “continuarem insistint, governe qui governe, perquè avance el projecte i evite les molèsties acústiques en aquesta zona residencial”, ha explicat Baños.

El projecte de les pantalles acústiques estava lligat a l’ampliació de l’A7 en un tercer carril, però amb la liberalització de l’autopista AP7 no està previst que es duga a terme de moment. No obstant això, “el pas de vehicles que continua suportant l’autovia al seu pas per la Vall d’Uixó és alt i continua provocant soroll en el barri Carmadai, que està just davall”. La col·locació d’aquestes barreres acústiques frenaria la contaminació acústica.

Per això, l’opció que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha traslladat a la delegada del Govern és que la instal·lació de les pantalles acústiques “es deslligue de construcció del tercer carril”, per a així desbloquejar “una situació que els veïns i veïnes del Carmadai porten patint des de fa molts anys i que ja en l’oposició portem al ple i des del govern hem demanat tant a l’anterior govern de Rajoy com a l’actual de Sánchez”, ha remarcat l’alcaldessa.

Un altre dels punts que s’han tractat durant la trobada de treball en la Delegació del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana ha sigut la instal·lació de panells de senyalització dels Coves de Sant Josep en l’autovia, prop dels accessos a la Vall d’Uixó, ja que és “el segon recurs turístic més visitat de la província” i “és una manera de cridar l’atenció i posar-lo en valor, com ja tenen altres municipis”.

Calero s’ha compromés amb Baños a traslladar aquestes qüestions al Govern d’Espanya i també han tractat altres qüestions de gestió diària entre administracions. Baños ha assenyalat que “la comunicació que existeix és fluida i agraïm l’oportunitat que ens ha donat la delegada de poder traslladar-li de primera mà les nostres reivindicacions i demandes per a la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari