La Vall d'Uixó s'adhereix al Pla Resistir i destinarà 700.000 euros a ajudar als sector més afectats per les restriccions de la Covid-19

Això suposarà que les empreses o autònoms que més estan patint l’impacte de la Covid-19 reben ajudes directes

La Vall d'Uixó s'adhereix al Pla Resistir i destinarà 700.000 euros a ajudar als sector més afectats per les restriccions de la Covid-19
25/01/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha mantingut una reunió amb una representació del sector de l’hostalería local en la qual l’alcaldessa, Tania Baños, els ha anunciat l’adhesió al Pla Resistir, gràcies al qual es posaran 700.000 euros a la disposició dels sectors afectats per les restriccions per a reduir la incidència de la pandèmia.

Això suposarà que les empreses o autònoms “que més estan patint l’impacte de la Covid-19” reben ajudes directes, tal com ha explicat Baños. En concret, 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador a càrrec d’aquestes persones autònomes o empreses.

El Pla Resistir és una aliança entre la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó per a cofinançar aquestes ajudes i “estar al costat d’un dels sectors que més està patint la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària”, ha indicat Baños. Per a l’Ajuntament suposarà “un esforç econòmic important, però en aquests moments hem de prioritzar i fer costat a qui més el necessita”.

Els ajuntaments realitzaran la tramitació d’aquestes ajudes, per al que demà se celebrarà una reunió de coordinació amb les altres administracions públiques. Tal com ha ressaltat l’alcaldessa, l’objectiu és “establir mecanismes per a tractar d’agilitar el màxim possible el procés burocràtic i que puguen cobrar-les ràpidament”.

Per a això, és fonamental que les empreses o autònoms que desitgen acollir-se disposen del certificat electrònic. Aquest tràmit es realitza en la planta baixa de l’Ajuntament amb cita prèvia i és gratuïta. A més, totes les empreses d’hostaleria de la Vall d’Uixó que estiguen inscrites en la base de dades municipal rebran la informació sobre aquest pla en el seu correu electrònic quan estiga disponible.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó va deixar exempta la taxa per ocupació de la via pública amb les terrasses d’hostaleria, també per a ajudar al sector. Així mateix, acaba de llançar una campanya de promoció de les comandes per a portar i a domicili, que el passat cap de setmana ha tingut molt bon acolliment en les xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari