La Vall d'Uixó realitza tractaments contra la cotxinilla i la processionària

El servei de jardins aplica endoteràpia per atacar aquestes plagues degudes a les altes temperatures anormals per aquestes dates

La Vall d'Uixó realitza tractaments contra la cotxinilla i la processionària
15/10/2019 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està realitzant tractaments contra la cotxinilla i la processionària en tots els arbres del nucli urbà i zones periurbanes. Segons les característiques de cada exemplar “estem utilitzant tècniques adaptades a les seues necessitats”, tal com ha explicat el regidor d’Agricultura i segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs.

Les actuacions van començar la setmana passada en l’arbreda de la carretera Segorbe, amb l’aplicació d’endoteràpia per a tractar la proliferació de la cotxinilla (coccoidea), una plaga d’insectes que xupla la saba i produeix feblesa, danys estètics lloc que les fulles esgrogueeixen i es ressequen i creixement de fongs per la sobreproducció de melassa.

L’endoteràpia també s’ha usat ja en els pins de l’entorn del pàrquing de Sant Josep i el club de tenis, que pateixen processionària. Aquesta tècnica consisteix a “fer uns xicotets orificis en el tronc de l’arbre i introduir el medicament a través d’una cànula perquè es distribuïsca pels gots i la saba”. Aquest mètode és innocu i poc invasiu i “més eficaç en els exemplars grans”, ha assenyalat Daròs.

En el cas de les catalpes de l’avinguda Cor de Jesús, que encara són joves, s’ha optat per fumigar amb sabó potàssic per a netejar la melassa i afeblir la capa de cera amb la qual es protegeixen les cotxinilles. Aquest tractament és natural i ecològic, ja que no s’utilitzen químics “per a evitar problemes per als veïns de la zona i altres animals i tan respectuosos com es puga amb el medi ambient”.

Daròs ha incidit en què aquestes plagues “no són normals en aquesta època de l’any, però les altes temperatures continuades que estem patint en aquestes dates i el canvi climàtic estan afectant els nostres arbres”. Per això el servei municipal de jardineria està realitzant un seguiment en les últimes setmanes “per a mantenir-les a ratlla”, ja que sobretot la producció excessiva de melassa embruta i ennegreix el sòl i el mobiliari urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari