Els escolars de la Vall d'Uixó celebren el Dia de la Pau i contra la Violència

Els escolars de la Vall d'Uixó celebren el Dia de la Pau i contra la Violència
30/01/2020 -

L’alumnat de 3r de primària dels dotze col·legis de la Vall d’Uixó han participat en la 5a trobada celebrada en la plaça Mahatma Gandhi en commemoració del Dia de la Pau i la No Violència. Durant l’acte organitzat per la Regidoria d’Educació, representants de cada escola han llegit els seus manifests a favor de la igualtat, la llibertat i la solidaritat i contra l’assetjament, la discriminació i les guerres. A més, han portat a terme l’activitat ‘Farmaciola per la pau’, on han oferit a la societat vacunes contra qualsevol classe de violència i vitamines per la comprensió, l’empatia i la pau. L’acte ha finalitzat amb l’actuació del Cor Infantil Municipal.

“Com deia el mestre Vicente Martínez Guzmán, la Vall és una ciutat de pau, i mitjançant el projecte Ciutat Educadora, ens esforcem per construir la pau des de la paraula, la convivència i la solidaritat”, explica la regidora d’Educació, Carmen Garcia. En els seus discursos, l’alumnat s’ha manifestat contra la intolerància, la violència masclista i les discriminacions per raó del color de pell, de gènere o d’identitat. A més, han reivindicat el paper de la comprensió, l’empatia, la llibertat i la igualtat com a única via per aconseguir una societat sense violències.

D’altra banda, la Regidoria de Serveis Socials, Pangea i Amics de la Vall han obert al Palau de Vivel l’exposició ‘Els murs de la vergonya: destruïm barreres, construïm pau’ de Grup Eirene. Aquests dies s’estan realitzant tallers i visites amb l’alumnat dels IES i l’EPA, però fins al diumenge 9 de febrer estarà oberta al públic general.

La regidora de Serveis Socials, Marian Artero, la presidenta d’Amics de la Vall, Roser Diago, i les coordinadores de Grup Eirene, Lidia Tobar i María del Rosario Vázquez, van assistir a la inauguració d’aquest projecte d’educació per la pau, defensa dels drets humans i la justícia social i que permet interactuar i reflexionar sobre els murs físics i mentals.

Aquestes activitats s’emmarquen dins de la programació per a commemorar el dia de la pau, dins de la qual també s’ha representat en l’Auditori l’obra ‘Mathausen: la veu del meu avi’, impulsada per la Regidoria de Cultura i dins de les Jornades de Filosofia, Totalitarismes i Paus que organitza l’IES Benigasló, amb un especial record per al professor Vicent Martínez Guzmán.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari