L'Alcora bonificarà l'IBI per a fomentar el lloguer social i afavorir l'emancipació de la seua joventut

L'Alcora bonificarà l'IBI per a fomentar el lloguer social i afavorir l'emancipació de la seua joventut
29/10/2020 -

L’Ajuntament de l’Alcora aposta per incorporar noves i augmentar les bonificacions de l’IBI amb la finalitat de fomentar el lloguer social i afavorir l’emancipació dels joves.

Així, en l’últim Ple es va aprovar per unanimitat la modificació de la corresponent ordenança fiscal per a incorporar, a partir del pròxim any, una bonificació del 50% en la quota íntegra de l’impost per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge amb renda limitada per una norma jurídica.

A aquesta bonificació podran acollir-se tant els habitatges subjectes a règims de protecció pública en lloguer com a habitatges en lloguer social en les quals la renda està limitada per un determinat marc normatiu.

“Som conscients que la crisi sanitària que estem travessant ha derivat també en una crisi econòmica i social, per la qual cosa hem decidit aplicar aquests incentius per tal d’afavorir que els propietaris que tenen habitatges buits els posen en lloguer social i, d’aquesta manera, ajudar a les famílies necessitades i propiciar que molts joves puguen emancipar-se”, ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir.

La bonificació s’aplicarà en el període impositiu per al qual se sol·licite, i es mantindrà mentre dure la vigència del contracte de lloguer, havent-se de presentar la sol·licitud dins del primer trimestre d’aquest període impositiu.

D’altra banda, Falomir ha indicat que també s’incrementarà la bonificació per a famílies nombroses, que passarà del 50% al 90%, el màxim que permet la llei.

A més, l’Ajuntament mantindrà l’any que ve l’ajuda extraordinària per al pagament de l’IBI, a través de les ajudes econòmiques individuals, posada en marxa enguany.

Aquestes mesures s’inclouen en el Pla d’Impuls Econòmic i Social de l’Alcora per a 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari