L'Ajuntament de l'Alcora tanca 2020 amb el deute més baix dels últims 14 anys

“La reducció del deute ha sigut sempre una prioritat d’aquest Govern per tal de garantir una bona situació econòmica que ens permeta reaccionar davant moments de necessitat”

L'Ajuntament de l'Alcora tanca 2020 amb el deute més baix dels últims 14 anys
07/12/2020 -

A més de complir el principi de sostenibilitat financera, l’Ajuntament de l’Alcora finalitzarà 2020 amb el deute més baix dels últims 14 anys. Així ho han posat de manifest l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Robert Tena.

El primer edil ha destacat que “la reducció del deute ha sigut sempre una prioritat d’aquest Govern per tal de garantir una bona situació econòmica que ens permeta reaccionar davant moments de necessitat”.

El secret per aconseguir disminuir el deute a aquest ritme no és un altre que “gestionar l’economia municipal de manera eficient, com ho faríem en les nostres pròpies cases, aprofitant cada euro i sense balafiar els diners”.

Per la seua part, Tena ha recordat que la llei permet arribar a un endeutament màxim del 75%. “En aquests moments, el deute viu és de 3,1 milions d’euros, la qual cosa suposa un 25% respecte a la liquidació del pressupost anterior”, ha indicat, ressaltant que “l’equilibri idoni per a un Ajuntament com el nostre vindria a estar en un 40%”.

En relació al que portem de la present legislatura i l’anterior “en les quals estem al capdavant del Govern municipal” el deute s’ha reduït en més de 4 milions d’euros “per a arribar a aquesta situació de salut econòmica”.

Això “ens dóna tranquil·litat i capacitat per a, en el cas que fóra necessari, fer front a nous préstecs, sempre controlant i respectant les recomanacions dels serveis d’Intervenció de l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari