L'Alcora consciencia sobre la importància de la salut mental amb una àmplia programació d'activitats

L'Alcora consciencia sobre la importància de la salut mental amb una àmplia programació d'activitats
12/09/2023 -

Després del gran acolliment de la primera edició, l’Ajuntament de l’Alcora ha organitzat la II Setmana de la Salut Mental, una iniciativa organitzada des de l’àrea de Serveis Socials amb la qual el consistori busca “conscienciar a la població a través d’una àmplia programació d’activitats sobre la importància de cuidar la salut mental com a part vital del nostre benestar i també acabar amb els prejudicis existents sobre les persones amb malalties mentals”.

Així ho ha expressat la regidora al de Polítiques Inclusives, Tica Pons, qui ha volgut recalcar que “donar major visibilitat als problemes de salut mental ha suposat un impuls perquè moltes persones deixen de patir-los en silenci i facen el pas per a reconéixer-los i buscar ajuda. És fonamental conéixer les eines, tant per a previndre com per a actuar enfront de les malalties mentals”. En aquestes qüestions,”el compromís de l’Ajuntament és màxim”, ha manifestat la regidora.

Pons ha avançat que les jornades s’inauguraran el dilluns 18, a càrrec de l’alcalde, Samuel Falomir, i es desenvoluparan fins al 22 de setembre. Comptaran amb la participació de destacats professionals i col·lectius experts en la matèria, que abordaran, entre altres temes: trastorns mentals més comuns, trastorns mentals en la infància i l’adolescència, el trastorn límit de la personalitat, els trastorns de la conducta alimentària, la prevenció i el tractament de les drogodependències i altres conductes addictives, la salut mental i la intel·ligència emocional, el suïcidi en el dany cerebral adquirit i altres malalties neurològiques, etc.

Els actes tindran lloc en les sales d’actes de l’Ajuntament i de les Noves Dependències Municipals.

Programació II Setmana de la Salut Mental de l’Alcora

Dilluns 18 de setembre

Hora: 19.00 h

Lloc: Sala d’actes de l’Ajuntament de l’Alcora

Inauguració de les jornades, a càrrec de l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir.

– Ponència: “Trastorns mentals comuns en la població”, a càrrec del Dr. Rafael Mora Marín. Cap de Servei de l’àrea de Salut Mental de l’Hospital Provincial de Castelló.

– Ponència “Evolució de l’atenció del Trastorn Mental Greu (TMG) des del món associatiu” a càrrec de Sr. Vicent Savall Deu. Psicòleg de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Castelló (AFDEM).

Modera: Tica Pons, regidora de Polítiques Inclusives.

Dimarts 19 de setembre

Hora: 19.00 h

Lloc: Sala d’actes de noves dependències municipals

– Ponència: “Trastorn límit de la Personalitat: simptomatologia i trastorns associats. Factors de risc, factors de protecció i prevenció” a càrrec de la Dra. Reyes Moliner Albero. Professora i directora del Departament de Psicologia de la Personalitat, Tractament i Metodologia Universitat catòlica de València “Sant Vicent Màrtir”.

– Ponència: “Més enllà dels trastorns de la conducta alimentària: individualitat, sofriment i prevenció” a càrrec del Dr. Ginés Llorca. Psicòleg de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària (UTCA) de Castelló. Professor associat assistencial a la Universitat Jaume I de Castelló.

Hospital Provincial de Castelló.

Modera: Tica Castillo, coordinadora de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcora.

Dirigit a la població en general.

Dimecres 20 de setembre

Hora: 19.00 h

Lloc: Sala d’actes de noves dependències municipals

– Ponència: “La prevenció i el tractament de drogodependències i altres conductes addictives: una qüestió de salut pública o una qüestió sociosanitària” a càrrec de Sr. Pedro Cuesta Ortiz.

Psicòleg i pedagog de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Borriana.

Modera: Lidón Nebot. Psicòloga de l’Equip d’Atenció Primària Bàsica de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcora.

Dijous 21 de setembre

Hora: 9.30 h-10.30 h; 11.30 a 12.30 h

Lloc: Sala d’actes de l’Ajuntament de l’Alcora

– Xarrada: “Cuidant la teua salut mental” a càrrec de Sra. Carla Ramos, Mèdic Psiquiatre del Programa de Trastorn Mental Greu de la Infància i Adolescència del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, de la Unitat de Trastorns Alimentaris i de l’Hospital de Dia Infantojuvenil.

Modera: María Torres, psicòloga de l’Equip Específic de la Infància i Adolescència de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcora.

Dirigit a alumnes de 6a de E.P. i 1r i 2n d’ESO, AMPAS i equip docent.

Lloc: Sala d’actes de noves dependències municipals

Hora: 19.00 h

– Ponència: “El suïcidi en el dany cerebral adquirit i altres malalties neurològiques” a càrrec de D. Iban Tripiana Sánchez, Neuropsicòleg clínic i coordinador de Neurovila.

Modera: Tica Pons, regidora de Polítiques Inclusives.

Divendres 22 de setembre
Hora: 19.00 h
Lloc: Sala d’actes de l’Ajuntament de l’Alcora
– Ponència: “Salut Mental i Intel·ligència emocional per a tu” a càrrec d’ASNIE (Associació Nacional per a la promoció i desenvolupament de la Intel·ligència Emocional).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari