L'Alcora no assumirà “per responsabilitat” un sobrecost de 600.000 euros en la Real Fàbrica

Falomir: “Tenim molt clar que aquest projecte tan important per a l’Alcora ha de seguir avant i, per a això, continuarem buscant fonts de finançament”

L'Alcora no assumirà “per responsabilitat” un sobrecost de 600.000 euros en la Real Fàbrica
04/08/2022 -

L’Ajuntament de l’Alcora vol continuar amb la recuperació de la Real Fàbrica, però no està disposat a “hipotecar al poble”, per la qual cosa no assumirà un cost addicional, d’almenys 600.000 euros, que suposaria dur a terme en la conjuntura econòmica actual -amb la corresponent actualització de preus- el projecte de rehabilitació de la zona fundacional, següent pas dins del procés de recuperació i valorada de l’emblemàtica manufactura comtal en el qual està immers el consistori des de 2017.

Es tracta de l’opció “més responsable” ha destacat l’alcalde, Samuel Falomir, perquè “d’una obra per a la qual l’Ajuntament anava a destinar 400.000 euros, passaríem a haver d’assumir un milió d’euros”.

Falomir, juntament amb la regidora de Cultura, Ana Huguet, s’ha reunit aquest matí amb tècnics municipals, representants de tots els grups polítics del consistori i d’empreses i entitats vinculades a aquest projecte per a abordar el tema i posar en comú la situació. “Són molts els agents implicats en la recuperació de la Real Fàbrica i era necessari aquesta trobada per a donar les oportunes explicacions i propiciar el diàleg”, ha explicat el primer edil.

“No es tracta de fer les coses corrents abans d’eleccions a qualsevol preu, això seria molt irresponsable, es tracta de prendre la millor decisió tenint en compte exclusivament l’interés general. Com a alcalde, la meua decisió sempre serà fer allò que és millor per a tots els alcorins i alcorines”, ha ressaltat.

Cal recordar que, a causa de l’actual conjuntura econòmica, cap empresa es va presentar al concurs per a executar l’actuació, per la qual cosa es va declarar desert. A partir d’ací, l’Ajuntament va procedir a fer una revisió i actualització de preus, de la qual es deriva un sobrecost per a les arques municipals de, com a mínim, 600.000 euros”.

L’alcalde ha volgut deixar clar que “no estem renunciant a fer realitat aquest projecte, ni molt menys. Som molt conscients, i per això ho vam posar en marxa, de què es tracta d’un projecte clau de futur per a l’Alcora i ha de continuar, però amb altres condicions, sense haver d’assumir un sobrecost tan elevat”.

En aquest sentit, Falomir ha avançat que es reunirà amb representants de diferents administracions -Diputació, Generalitat Valenciana i Govern d’Espanya- per a continuar buscant fonts de finançament.

No executar enguany l’obra suposa renunciar a la subvenció de l’1,5% Cultural concedida a l’Ajuntament pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. No obstant això, l’alcalde confia a obtenir noves fonts de finançament. “Estic convençut, i treballaré sense parar perquè així siga, que aconseguirem ajudes per a emprendre el projecte l’any que ve sense necessitat de recórrer a traure un préstec per a poder afrontar-lo”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari