L'Alcora trau a licitació les obres de reforma del consistori per a millorar l'accessibilitat

L'Alcora trau a licitació les obres de reforma del consistori per a millorar l'accessibilitat
30/05/2022 -

L’Alcora ha tret a licitació les obres de reforma de la planta baixa i la primera planta de la casa consistorial per un valor de 145.774,5 euros.

Cal recordar que l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 65.598,53 euros de la Generalitat Valenciana per a l’execució del projecte dins del pla d’ajudes destinades a municipis i entitats locals de la Comunitat Valenciana per al finançament d’actuacions que faciliten la millora de l’accessibilitat de les cases consistorials i altres edificis municipals.

“Amb aquesta actuació volem cobrir totes les deficiències en matèria d’accessibilitat del consistori i afavorir la inclusió social, eliminant les barreres arquitectòniques i adaptant els espais per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda o una altra disfunció funcional”, ha assenyalat l’alcalde, Samuel Falomir.

El projecte busca transformar i rehabilitar la planta baixa i la primera planta de l’edifici municipal amb la finalitat de traslladar el Registre General a la planta baixa per tal d’oferir un accés directe des d’aquest; cal assenyalar que la ubicació actual del registre no té connexió directa amb l’ajuntament.

D’aquesta manera, amb l’actuació, que està previst que s’execute en l’últim trimestre de l’any, tal com ha informat Falomir, “es millorarà les condicions d’accessibilitat, tant del registre com del mateix consistori, fent l’espai més ampli i lliure d’obstacles”. Així mateix, “es millorarà l’accessibilitat en la planta primera de l’ajuntament per a oferir una atenció òptima a la ciutadania”.

Antecedents

L’actual ajuntament data de 1974. El Registre General estava situat en la planta baixa de l’edifici, en una sala tancada amb una superfície d’11,7 m², capacitat per a un únic treballador i amb connexió amb el ciutadà a través d’una finestreta de reduïdes dimensions.

El març de 2021, es va traslladar a una sala de majors dimensions, com és la sala d’exposicions municipal, situada en els voltants de l’ajuntament (amb entrada pel carrer La Bassa), amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania, ampliant el nombre de treballadors i oferint un contacte més directe per a assegurar l’adaptació dels registres a oficines d’assistència en matèria de registres (OAMR) i complir amb les exigències de la llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

L’objectiu ara és adequar la planta baixa de l’ajuntament per tal de poder oferir de nou el servei en el mateix consistori, però amb unes condicions òptimes quant a espai, atenció i accessibilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari