L'l'Alcora analitza les aigües residuals per a frenar i previndre la presència de virus de COVID 19

L'l'Alcora analitza les aigües residuals per a frenar i previndre la presència de virus de COVID 19
07/01/2021 -

L’Ajuntament de l’Alcora ha apostat per incorporar SARS GOAnalytics a la seua estratègia de lluita i prevenció enfront del virus de la Covid. Això és, el control i anàlisi sistemàtica de l’aigua residual del conjunt del municipi per a detectar la presència o no de restes d’aquest virus i que permet avançar-se fins a dues setmanes a possibles brots. Una eina eficaç que ja empren altres ciutats espanyoles i que s’ha demostrat estratègica.

Global Omnium, companyia tecnològica valenciana especialitzada en la gestió de l’aigua, és la que va implantar aquesta eina. La metodologia passa per la divisió de l’Alcora en diverses zones tenint especial atenció sobre centres educatius o residències. En aquest sentit, la ciutat s’ha dividit en 3 sectors. A més, s’analitzarà l’aigua residual de les pedanies de la Foia, Araia i la Urbanització El Pantà. Es monitoraran també els col·legis Comte d’Aranda, Grangel Mascarós, La Salle, Puértolas Marró i els instituts Ximén d´Urrea i l’Alcalatén.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha afirmat que és “molt important comptar amb la màxima informació possible per a avançar-se al virus i poder prendre mesures eficaces que protegisquen al conjunt de la ciutat amb especial atenció a col·lectius més vulnerables com a xiquets, joves i ancians”.

Les anàlisis s’entregaran en menys de 24 hores. L’Ajuntament té previst realitzar aquests controls en les pròximes setmanes. D’aquesta manera, l’Alcora se suma a altres ciutats de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya a aquest pioner mètode de control i prevenció del virus i que Global Omnium ha exportat ja a altres punts del món dels EUA i Orient Mitjà.

Global Omnium més de 17.000 mostres analitzades en el seu nou laboratori

GOLab és el nou laboratori de Global Omnium on s’analitzen i se centralitza totes les actuacions realitzades per la companyia valenciana per a localitzar restes del virus del COVID19 en aigües d’embornal i residuals. Aquest Centre Tecnològic de l’Aigua, ademas de disposar de les més avançades tecnologies, compta amb més de 6.000 metres quadrats de superfície i compta amb un equip de més de 250 persones especialitzades en aquesta eina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari