El Pacte de la Ceràmica aprova per unanimitat els pressupostos de 2020

Falomir: “L’objectiu és obtenir millors resultats i afermar el Pacte com una eina estable i de qualitat”

El Pacte de la Ceràmica aprova per unanimitat els pressupostos de 2020
07/11/2019 -

El Consell Rector del Pacte Territorial per l’Ús dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència ha aprovat per unanimitat el pressupost general ordinari per a l’exercici 2020, que ascendeix a 197.379,95 €.

Com explica el seu president, Samuel Falomir, la línia fonamental que se seguirà durant l’any vinent és l’execució de programes que afavorisquen el desenvolupament de l’esperit emprenedor, el suport a les iniciatives empresarials i d’autoocupació i la millora de l’ocupabilitat a través d’accions formatives que donen resposta a la demanda actual del sector ceràmic, adequant la formació a les necessitats reals de les empreses.

“L’objectiu és obtenir més i millors resultats i afermar el Pacte com una eina que, des de la concertació social i política, permeta la reactivació econòmica i la generació d’ocupació, estable i de qualitat, en els municipis consorciats”, ha destacat.

En la reunió, celebrada a l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, entre altres assumptes, s’ha aprovat també de manera unànime la plantilla de personal per a 2020 i l’informe de seguiment del Pla d’Acció, en el qual la gerència dóna compte de les actuacions dutes a terme pel personal del Consorci centrades en el desenvolupament dels projectes experimentals “Pacte Ceràmic 2018” i “Formació per a l’ocupabilitat i l’emprenedoria”, sol·licitats i aprovats per Labora.

Informe de seguiment del Pla d’Acció

Pel que respecta al servei de tutorització en la transmissió d’empreses, en el document es destaca que els resultats obtinguts a data fi de projecte són “altament satisfactoris”, atés un total de 122 empreses (o persones interessades a adquirir un negoci), de les quals 50 van comunicar que estudiarien la possibilitat de la seua adhesió i 72 es van adherir al Pla, 58 com a projectes venedors i 14 com a projectes compradors.

En relació amb el servei d’assessorament a emprenedors i empreses, en el balanç es reflecteix que s’ha atés a un total de 93 emprenedors, donant-se d’alta 32 d’ells, i s’ha assessorat 33 empreses.
“Donats els bons resultats obtinguts amb aquests serveis, es continuarà avançant en aquesta línia per a aconseguir els objectius d’assegurar la continuïtat d’empreses viables en perill de desaparéixer, evitant la pèrdua de capital econòmic i llocs de treball, i proporcionar als emprenedors una alternativa per a establir-se, diferent de la creació des de zero, de la seua empresa”, ha indicat l’alcalde de l’Alcora.

L’informe també destaca els resultats “altament satisfactoris” del projecte formatiu específic en “Col·locació de revestiment amb rajola ceràmica”, ja que 7 de 9 alumnes han trobat una ocupació en el sector.

Projectes en marxa

Dins del projecte formació per a l’ocupabilitat i emprenedoria 2019/2020, cal recordar que el Consorci va iniciar l’1 d’octubre el projecte aprovat per un import de 105.368,90€ per al període 2019/20, en el qual es continua avançant en la línia de la transmissió d’empreses i assessorament a emprenedors, a més de la millora de l’ocupabilitat a través d’accions formatives que donen resposta a la demanda actual del sector ceràmic, adequant la formació a les necessitats reals de les empreses.

D’altra banda, aquesta setmana ha començat el curs de formació específica de “Photoshop aplicat a la ceràmica Inkjet” a l’Alcora. Una iniciativa cofinançada amb Labora que té com a objectiu potenciar l’oferta formativa del sector del taulell a la província de Castelló i donar resposta a les necessitats formatives del sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari