L'Alcora aprova un pressupost per a 2020 “que donarà resposta a demandes històriques de la població”

Ha tirat endavant amb cap vot en contra: vots a favor de PSOE i l’abstenció de PP i Més l’Alcora

L'Alcora aprova un pressupost per a 2020 “que donarà resposta a demandes històriques de la població”
13/01/2020 -

El Ple de l’Ajuntament de l’Alcora, en sessió extraordinària, ha donat llum verda aquest matí als pressupostos municipals de 2020. El document ha tirat endavant amb els vots a favor de PSOE (9 regidors) i les abstencions de PP (5 regidors) i Més l’Alcora (3 regidors).

L’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Hisenda, Robert Tena, han ressaltat que els comptes per a enguany inclouen “destacades inversions, iniciatives i serveis que donaran resposta a demandes històriques de la població”. Així, han incidit en què “es tracta d’un pressupost molt positiu que possibilitarà que l’Alcora avance de manera significativa”.

El capítol d’inversions ascendeix a 3,1 milions d’euros; el 80% d’aquesta quantia procedeix de subvencions de diferents administracions públiques i aportacions del sector privat, i el 20% de fons propis. Sobre aquest tema, Falomir ha posat en valor “tot el treball realitzat des de l’Ajuntament per tal d’aconseguir fons i projectes altament beneficiosos per als alcorins i alcorines”.

La millora d’instal·lacions educatives és una de les prioritats dins del capítol d’inversions “gràcies, principalment, al pla Edificant” a través del qual es durà a terme l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea i la construcció d’un gimnàs en el CEIP Grangel Mascarós. El pressupost de 2020 suma 1,8 milions per als dos projectes, quantia aportada íntegrament per la Generalitat Valenciana.

Altres inversions destacades es destinaran a la millora i accessibilitat de carrers i camins, la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica, la rehabilitació del Castell de l’Alcalatén, la millora de parcs i jardins, la dotació d’infraestructures en els polígons industrials i la millora de l’eficiència energètica, entre altres matèries.

L’alcalde i el regidor d’Hisenda han destacat també la participació ciutadana en l’elaboració dels comptes, recordant que “després de 8 anys, s’han recuperat els pressupostos participatius”. D’aquesta manera, s’inclou dins de les inversions la creació d’una zona verda a l’avinguda Corts Valencianes, projecte més votat pels veïns i veïnes.

Pel que respecta a nous serveis contemplats en els pressupostos de 2020, Falomir i Tena han esmentat, entre altres, l’entrada en funcionament del centre de dia i la posada en marxa d’un autobús urbà.

El pressupost destinat a ajudes d’emergència social s’ha augmentat en un 75%, passant de 40.000 a 70.000 €. I per als programes de foment de l’ocupació, s’ha previst una partida de 223.000 €. El 60% d’aquesta xifra està subvencionada per fons europeus.

Afavorir l’oci juvenil en la localitat, la redacció del projecte per a l’eliminació del perill en l’antiga fàbrica Sanchis, la posada en marxa del concurs d’idees per a la remodelació de la Pista Jardí i el projecte d’inici del Compak Sporting en el camp de tir, són unes altres de les actuacions incloses.

Per a potenciar ‘l’Alcora Viva’, s’inclouen “nombroses activitats”, a més de donar suport a les iniciatives promogudes des de les diferents associacions locals. Entre les novetats, es troben l’organització de jornades de mobilitat, de salut i interculturals, la carrera esportiva Unbroken, la Fira de l’Associacionisme i la Cavalcada Cultural del 9 d’Octubre. El pressupost de 2020 comprén també les accions mediambientals aprovades pel Consell Municipal de Medi Ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari