Així ha sigut la impactant Rompida de l'Hora de l'Alcora

L’Alcora ha recreat els tremolors que va patir la Terra quan Jesús va morir aquest Divendres Sant

Així ha sigut la impactant Rompida de l'Hora de l'Alcora

L’Alcora no ha faltat a la seua cita aquest Divendres Sant i un any més ha impactat al públic amb el seu acte més assenyalat de la Setmana Santa, i pioner en la Comunitat Valenciana: la Rompida de l’Hora. I és que a les 12.00 hores d’aquest migdia, la plaça Espanya ha tornat a congregar a centenars de tambors i bombos per a representar els tremolors que va patir la Terra quan Jesucrist va morir.

Ha sigut una multitudinària rompida en la qual no han faltat autoritats polítiques, com és el cas del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, l’actual president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, i el tinent coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, José Gaspar Cutillas.

No obstant això, els màxims protagonistes de la jornada han sigut Óscar i Jorge Carnicer, els Trencadors d’Honor de 2023, que amb el seu càrrec han trencat el silenci quan les campanes de la Torre del Repés han tocat les 12.00 hores exactes. Els seus quatre primers tocs han arrancat amb l’esdeveniment, amb la unió de centenars de tamboriners de tota la província i de diferents llocs d’Espanya, sonant a l’uníson amb les seues túniques de diferents colors en aquest espectacle tan impactant.

Després de la ‘rompida’, s’ha dut a terme la processó dels tambors, capitanejada pels estendards de les confraries alcorines i seguida pels estendards i banderes de la resta de confraries participants. Ha discorregut per diferents carrers del barri antic de la localitat fins a arribar a la plaça de l’Església, on el rector ha acollit a tots els tamboriners pronunciant unes paraules a manera de reflexió, recordant el significat del Divendres Sant. Posteriorment, el mateix sacerdot ha tornat a donar principi al baluern sonor.

Declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco (juntament amb unes altres destaques tamborades d’Espanya), Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana i Bé d’Interés Cultural, la Rompida de l’Hora de l’Alcora és pionera a la província de Castelló i la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’un acte organitzat per la Germanor del Santíssim Crist del Calvari amb l’impuls de l’associació cultural ‘l’Alcora Tambor’, que aglutina a tots els tamboriners i tamborineres de la localitat. Un acte que transcendeix les fronteres alcorines i que situa a la capital de l’Alcalatén en el mapa mundial del patrimoni cultural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari