Tot a punt per a la posada en marxa de l'aula de 2 anys del CEIP Comte d’Aranda

Els alumnes estrenaran demà aquest espai que l’Ajuntament ha adequat durant l’estiu amb una inversió de 30.000 €

Tot a punt per a la posada en marxa de l'aula de 2 anys del CEIP Comte d’Aranda
10/09/2020 -

Ja està tot llest per a la posada en marxa de la segona aula gratuïta de 2-3 anys de l’Alcora, situada al CEIP Comte d’Aranda. Estarà integrada per 18 alumnes, que seran els encarregats d’estrenar demà divendres aquest nou espai educatiu.

Com recorda la regidora d’Educació, Vanessa Periz, l’Ajuntament ha dut a terme una inversió de 30.000 € per a l’adequació de l’aula, així com del pati de jocs, treballs que s’han executat durant aquest estiu.

“A més d’afavorir la conciliació personal, familiar i laboral, aquestes aules aporten nombrosos beneficis per als xiquets i xiquetes”, per la qual cosa tant des de l’Ajuntament com des del centre s’han mostrat satisfets i il·lusionats per la seua posada en funcionament.

Treballs realitzats

En primer lloc, s’ha dut a terme la demolició de part de l’envà en la façana lateral per a instal·lar una porta d’eixida de l’aula que comunica directament amb el pati a través d’una rampa.
D’altra banda, s’ha procedit al desmuntatge del quadre elèctric d’alimentació al grup de bombament d’aigua potable, així com de la instal·lació elèctrica complementària, i a la instal·lació d’una presa de corrent per a l’alimentació d’aquest grup de pressió.

Un altre dels treballs realitzats ha consistit en la formació d’un altiplà i rampa d’accés a l’aula des del pati infantil per a salvar el desnivell entre tots dos. Està dotada de barana a banda i banda. Així mateix, s’ha format un altiplà i rampa des de l’accés principal del col·legi fins al pati d’infantil, acompanyada per barana als dos costats.

També s’ha dut a terme la demolició de l’accés a l’aula (porta de doble fulla) i s’ha construït en el seu lloc un envà de rajola ceràmica perforada (bresca) i s’ha col·locat una porta a una fulla com a nou accés a l’aula, perquè puga realitzar-se a través d’un itinerari accessible.

S’ha construït, a més, una ensostra per a la bomba d’aigua potable i una condícia en la zona de l’aula amb la instal·lació de dos vàters i dos lavabos infantils, a més de la corresponent lampisteria i sanejament.

D’altra banda, s’ha instal·lat una partició envidrada, formada per perfils d’alumini lacat i vidre laminar de seguretat, sobre una fàbrica de rajola ceràmica perforada d’un metre d’altura ancorada al forjat existent, que serveix de separació entre l’aula i la condícia i permet que els professors tinguen perfecta visió entre totes dues zones.

A més, s’ha substituït una de les fulles de la finestra sobre la qual recau el nou envà de la condícia per una fulla de cristall fix, que permet l’obertura corredissa de la finestra de la zona de condícies, s’ha protegit les preses de corrent i radiadors a l’aula per a evitar danys pel contacte dels xiquets amb aquests, s’han instal·lat dues portes noves, s’han reposat les rajoles del paviment en la zona de condícies mitjançant gres de color gris, s’han enrajolat les parets amb taulell llis, combinant peces de diferents colors (roig, blau, verd, groc, blanc…), s’han col·locat tanques metàl·liques amb portes d’accés de 90 cm d’altura per a la separació permanent de la zona de Cicle Infantil de la resta de les instal·lacions del col·legi i s’han substituït les lluminàries per huit de panell led.

Finalment, s’ha col·locat tot el mobiliari infantil i equipament didàctic necessari i s’ha instal·lat al pati exterior un paviment continu absorbidor d’impactes format per dues capes de cautxú.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari