L'Ajuntament de l'Acora soluciona més del 60% de les incidències rebudes a través del nou canal de WhatsApp

L'Ajuntament de l'Acora soluciona més del 60% de les incidències rebudes a través del nou canal de WhatsApp
19/07/2022 -

El canal d’atenció ciutadana per WhatsApp posat en marxa per l’Ajuntament de l’Alcora fa dos mesos ha recollit fins al moment 120 incidències, de les quals més d’un 60% ja s’han solucionat, la resta estan tramitant-se, tal com ha informat el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena. “Algunes de les incidències es poden solucionar de manera quasi immediata, unes altres a curt termini, però hi ha algunes que, per diferents circumstàncies, tenen una solució més a llarg termini. De qualsevol manera, totes estan sent ateses”, ha explicat Tena.

El regidor ha destacat la “gran acceptació” d’aquesta eina de comunicació que atén consultes, queixes i avisos per incidències en la via pública, amb la qual l’Ajuntament persegueix millorar la gestió municipal, l’eficàcia en l’atenció als veïns i la rapidesa en la resolució de les incidències plantejades.

“Tots els usuaris han pogut comprovar l’agilitat i comoditat d’aquest canal, que ofereix la possibilitat de registrar per WhatsAppp una incidència simplement amb l’enviament d’una fotografia, la seua descripció i la ubicació”.

Tena ha ressaltat la col·laboració ciutadana i el treball de les regidories i serveis municipals, “fonamentals per al bon funcionament del servei”. Segons ha detallat el responsable municipal de Promoció Econòmica, “s’està fent un gran esforç per a donar una òptima resposta a tots els avisos que arriben per part dels veïns i veïnes. Es fa un seguiment de les incidències que ens fan arribar i se’ls avisa quan estan resoltes”.

El regidor ha indicat que els missatges que s’intercanvien entre l’Ajuntament i cada ciutadà són estrictament privats, ja que el sistema no està basat en la utilització de grups o llistes de difusió. Així mateix, ha recordat que s’han instal·lat en diferents espais públics de la localitat plaques amb un codi QR per a facilitar a la ciutadania l’accés al número de mòbil a través del qual poden contactar amb l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari