Comença la rehabilitació de l'edifici dels forns àrabs de la Reial Fàbrica de l'Alcora

Comença la rehabilitació de l'edifici dels forns àrabs de la Reial Fàbrica de l'Alcora
31/01/2020 -

Aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació de l’edifici dels forns àrabs, datats al voltant de 1805, un dels espais de major importància històrica i patrimonial de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.
L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Ana Huguet, juntament amb el director del Museu de Ceràmica, Eladi Grangel, i personal tècnic, han visitat aquest matí l’enclavament.

Es tracta d’un destacat projecte dins de la recuperació i posada en valor de la manufactura comtal, ja que servirà per a fer visitables els forns. A més, aquest emblemàtic espai es convertirà en centre d’informació i acolliment de visitants, i en centre d’interpretació dels recursos i productes turístics de l’Alcora. Des de la Reial Fàbrica partiran les diferents rutes i itineraris turístics que s’estan posant en marxa.

També s’actuarà, en el marc d’aquesta intervenció, en la coberta de l’antiga fàbrica Azulejos BIC, SL, contigua a l’edifici dels forns, eliminant prop de 2.000 m² de fibrociment i substituint-ho per materials més apropiats.
El projecte, que ascendeix a 500.000 €, aproximadament, compta amb una subvenció de 200.000 € procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a inversions en immobles de patrimoni cultural, i amb aportacions de la Diputació de Castelló i la Fundació Torrecid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari