Destaca en Ruta farà parada a l'Alcora al setembre per a reforçar l'aliança del sector ceràmic amb la innovació

Destaca en Ruta farà parada a l'Alcora al setembre per a reforçar l'aliança del sector ceràmic amb la innovació
02/03/2023 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, continua exportant pel territori la seua vocació innovadora per a crear sinergies entre els centres de coneixement i investigació i el teixit productiu de la província. Amb aquest propòsit, la fira de transferència científica i tecnològica pionera en la Comunitat, Destaca, recalarà en 2023 en la localitat de l’Alcora, un dels eixos del clúster ceràmic de la província amb el repte de col·laborar en la cerca de solucions a la crisi i desafiaments que afronta el sector, motor econòmic de la província. Un esdeveniment d’innovació i ciència que ha sigut presentat hui en el marc de la fira Cevisama en un acte celebrat en l’estand de la Diputació de Castelló que ha comptat amb la participació del regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de l’UJI, David Cabedo, l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i l’investigador de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Robinson Cadena.

Destaca en Ruta va nàixer en 2017 per a dinamitzar el territori a través de la innovació i abordar problemàtiques específiques dels diferents municipis; una fórmula que ha demostrat el seu èxit i bon acolliment després de passar per les localitats de Vinaròs, la Vall d’Uixó i Orpesa. En 2023, la versió en ruta de Destaca arribarà a l’Alcora, del 27 al 29 de setembre, perquè, tal com ha assenyalat Eduardo Pérez Arribas “aquesta fira d’innovació no podia deixar fora a un municipi com l’Alcora, bressol de la ceràmica a la província”. L’edil ha assegurat que “si Cevisama és aquests dies el centre de la innovació ceràmica, la fira Destaca és el millor exemple d’èxit de l’aposta que en 2011 va fer l’Ajuntament de Vila-real per la innovació i la ciència”. Pérez ha recordat que “la creació en 2012 de la Càtedra d’Innovació Ceràmica de la mà de l’UJI marca un abans i un després, en el camí iniciat per l’Ajuntament, que ha portat a convertir a Vila-real en referent en innovació, gràcies també a comptar amb un potent ecosistema innovador amb socis com la Fundació Globalis, la Cambra de Comerç, Efecte Vila-real i sobretot la Universitat Jaume I”.

“El nostre paper com a Ajuntament és el d’unir a tots aquests agents per a continuar avançant en aquest camí perquè sense innovació no podrem afrontar els grans reptes de la globalització ni construir la nova Vila-real del segle XXI sostenible, innovadora i d’oportunitats”, ha subratllat.
Per part seua, l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha assegurat que “si volem garantir el futur de la ceràmica, cal apostar per la innovació perquè només així podrem ser més competitius”.

Falomir ha agraït l’impuls de l’Ajuntament de Vila-real i la Universitat Jaume I i ha remarcat que “des de les administracions hem de donar suport a aquestes iniciatives que posen en contacte a la universitat i els centres d’investigació amb les empreses”.

Robinson Cadena, investigador de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, ha ressaltat el paper que jugarà la pròxima edició de Destaca en Ruta a l’Alcora en la “cerca de solucions a les problemàtiques actuals del sector ceràmic a conseqüència de la pandèmia i de la guerra a Ucraïna”, sobretot en àmbits com l'”adaptació de models laborals i de producció o els costos de les matèries primeres”. Cadena ha defensat el paper de les universitats i els centres d’investigació a l’hora de posar a l’abast del sector productiu eines i avanços per a fer front a aquests desafiaments.

Finalment, el vicerector David Cabedo ha remarcat que a l’Alcora es troben alguna de les grans empreses del sector ceràmic de la província i “estic segur que tindrem una nova Destaca en Ruta d’èxit en la qual posarem a la disposició d’aquestes empreses tots els avanços i investigacions de la universitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari