La Diputació de Castelló destinarà 250.000 euros a finalitzar el Parc d'Emergències de l'Alcora

El president José Martí es reuneix amb l’alcalde de la capital de l’Alcalatén, Samuel Falomir, per a abordar temes d’interés del municipi

La Diputació de Castelló destinarà 250.000 euros a finalitzar el Parc d'Emergències de l'Alcora
20/11/2020 -

La Diputació de Castelló desencallarà l’any que ve les obres del Parc d’Emergències i de Protecció Civil de l’Alcora amb una inversió de 250.000 euros. Es complirà així una reivindicació històrica de la capital i de la comarca de l’Alcalatén, que es convertirà des d’aleshores en seu i base logística del centre provincial d’emergències. El president de la institució provincial, José Martí, així li ho ha transmès directament a l’alcalde alcorí, Samuel Falomir, amb qui s’ha reunit aquest matí per a abordar els principals reptes als quals s’enfronta la localitat.

La quantitat destinada a la culminació dels treballs es troba inclosa en els pressupostos del Consorci Provincial de Bombers de 2021 i es prioritzarà perquè estiga en ple funcionament a partir de l’any següent. “La instal·lació d’un centre d’aquestes característiques a la porta de l’Alcalatén és primordial perquè donarà suport i millorarà l’atenció davant emergències a una de les àrees industrials més importants de la província i a tota la comarca de muntanya”, ha indicat Martí.

Davant la petició del primer edil alcorí de comptar amb una dotació fixa de bombers en la localitat, des de la Diputació s’ha posat sobre la taula l’opció d’aprofitar la modificació del projecte de construcció del parc, que s’ha d’actualitzar per una sèrie de deficiències detectades durant la primera fase de construcció, per a incloure l’adaptació de l’edificació a les necessitats pròpies d’un parc de bombers.

El president s’ha compromés a estudiar en un futur la viabilitat d’establir un complex professional a l’Alcora i ha assegurat que “avançar la seua adaptació, tot i no estar del tot clar, és una inversió perquè des del mateix moment de la seua inauguració podrà servir com a servei auxiliar per al Consorci de Bombers, el que ja suposarà tot un avanç quant a serveis per a la vila ceramista”. Per a Falomir es tracta “d’una molt bona notícia” perquè “l’Alcora es mereix les millors infraestructures i amb aquesta Diputació hem trobat un gran aliat”.

UN EDIFICI IMPORTANT PER A L’ALCALATÉN

L’edifici d’Emergència i de Protecció Civil està situat en un punt estratègic de la capital de l’Alcalatén, en una cruïlla de camins que el connecta amb el parc industrial, el centre de la localitat i les principals vies de connexió amb la Plana de Castelló i la part alta de la comarca. Donarà servei a una població estimada de 30.000 habitants. Fins al moment s’han invertit vora 500.000 euros en la construcció de l’estructura, les cobertes i el tancament exterior. L’any que ve es procedirà a definir el projecte definitiu que inclourà la instal·lació de serveis i la urbanització interior.

A banda del nou parc d’Emergències, Martí i Falomir també han conversat sobre el projecte de futur ‘L’Alcora 2030’, el qual vol establir un model de ciutat centrat en la digitalització, la sostenibilitat i el benestar social, a deu anys vista. Martí s’ha mostrat interessat per la planificació i s’ha mostrat obert a poder col·laborar en projectes futurs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari