La Diputació renova el seu recolzament al Concurs de Ceràmica de l'Alcora amb el patrocini d'un premi valorat en 4.000 euros

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha visitat aquest matí el museu alcorí per a conéixer l’obra guanyadora del guardó costejat per la corporació provincial

La Diputació renova el seu recolzament al Concurs de Ceràmica de l'Alcora amb el patrocini d'un premi valorat en 4.000 euros
14/12/2020 -

La Diputació de Castelló ha renovat aquest 2020 el seu paper de mecenes del prestigiós Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (CICA) amb el patrocini del segon premi. En aquesta edició tan especial, la quaranta, la quantitat aportada a l’organització s’ha situat en 4.000 euros, “una xifra que prestigia el certamen i que demostra clarament el pes que té aquest certamen dintre del món de la ceràmica artística”, ha afegit Ximo Huguet, diputat de Promoció Ceràmica.

Precisament, Huguet ha estat aquest matí a l’Alcora per a contemplar les obres vencedores d’aquesta convocatòria. Tot i que enguany no s’ha celebrat l’habitual entrega de guardons, sí que s’ha organitzat una exposició al Museu de la Ceràmica amb les 45 peces finalistes, entre les quals es troba en un lloc destacat ‘La Ciudad Manipulada’, del valencià Xavier Monsalvatge. Aquesta creació s’ha alçat amb el premi de la Diputació amb un imponent taulell en el que ha plasmat una crítica ferotge a l’especulació urbanística seguint l’estètica pròpia dels còmic. Complementant l’obra Monsalvatge també es poden presenciar tant el primer com el tercer premi d’aquest 40é CICA.

Huguet, que ha estat acompanyat per l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha assegurat que el concurs alcorí de ceràmica “continuarà tenint el clar suport de la Diputació de Castelló en les properes edicions perquè “per mèrits propis i història s’ha consolidat com un dels certàmens de ceràmica artística més prestigiosos i amb més repercussió de tot el món”. “Això ha de ser un motiu d’orgull per a la província i un motiu més per a reforçar la nostra aposta i presència en el CICA”, ha assegurat.

Falomir, per la seua part, ha agraït a la corporació provincial i a totes les empreses i institucions col·laboradores “per la vostra confiança que any rere any ens presteu per a portar endavant el CICA, que ens reivindica com a bressol i exponent de la innovació ceràmica en la nostra província”.

L’EXPOSICIÓ, FINS AL 10 DE GENER

L’exposició podrà visitar-se en el Museu de la Ceràmica de la capital de l’Alcalatén fins al pròxim 10 de gener. Cal destacar que aquest centre cultural compta amb una de les col·leccions permanents de ceràmica contemporània més grans i interessants del món, doncs allotja entre les seues quatre parets un centenar de les millors creacions que han participat en el certament al llarg d’aquestes quatre dècades d’existència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari