Huguet: “Les visites guiades de l’Alcora van a sorprendre i enorgullir el nostre veïnat"

La regidora de Cultura, Patrimoni i Turisme de l’Alcora assegura que s’han superat les expectatives de participació en les visites guiades d’aquest cap de setmana

Huguet: “Les visites guiades de l’Alcora van a sorprendre i enorgullir el nostre veïnat"

El dissabte i diumenge, els llocs més emblemàtics del municipi cobraran un significat encara més especial. S’espera que més de 150 persones participen en les visites guiades pel patrimoni de l’Alcora, una nova iniciativa de l’ajuntament que per a la primera Tinenta d’Alcalde i regidora de Turisme, Patrimoni i Cultura, Ana Huguet, “sorprendrà a tots els veïns i veïnes” perquè coneixeran més detalls d’espais com la Real Fàbrica.

Després de prendre les regnes d’aquesta àrea municipal, Huguet explica que es va plantar com a objectiu “que la gent del municipi conega més el patrimoni, perquè no és conscient de la riquesa que alberguen els nostres espais més emblemàtics”. D’ací sorgeix la iniciativa d’aquestes visites urbanes guiades, que han tingut un “gran acolliment”: “Hem hagut d’ampliar les places perquè molts veïns i veïnes volien apuntar-se i s’han superat les expectatives. És la primera vegada que fem aquestes visites i esperem més de 150 persones aquest cap de setmana”.

En aquest sentit, la regidora explica que aquesta mesura s’emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme de l’Alcora, que pretén arribar tant als mateixos veïns com a altres municipis. “Sabem que les persones que participen en les visites d’aquesta finalitat de setmana es van a soprender molt amb el valor patrimonial que tenim i això els farà sentir més orgulloses. Això ajudarà molt a impulsar el turisme, perquè el boca a boca és súper important”, afig.

En concret, el dissabte i el diumenge hi haurà quatre grups, dos el dissabte i dos el diumenge, a les 11 i a les 16 hores. El recorregut eixirà des de la plaça de l’Ajuntament i passarà per la plaça Sant Francesc, la Real Fàbrica, Molí Custodi, Rècua Arriera, estàtua del Comte d’Aranda, Els Portals, Barri antic, el Calvari i el Museu de la Ceràmica.

Així mateix, Huguet recomana, explica que una “bona manera de descobrir l’Alcora” és la realització de rutes senyalitzades, com és el cas de la ruta de la ceràmica, la ruta del patrimoni industrial ceràmic, la ruta dels murals ceràmics, la ruta de l’aigua i la ruta del patrimoni industrial.

“Després d’aquesta bona acollida, ens plantegem tornar a dur a terme aquesta iniciativa, o bé amb aquesta mateixa temàtica o amb altres opcions, segons la demanda dels nostres veïns i visitants”, ha explicat la regidora. De moment, ha avançat que el maig es realitzaran les Jornades de la Família i que, tant aquestes visites, com les jornades, són “fonamentals” perquè les generacions més joves ja coneguen la història, cultura i tradicions de l’Alcora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari