Samuel Falomir: “A l’Alcora tots treballem a l’una contra la pandèmia”

L’alcalde avança un programa de mesures amb què es millorarà el poble i s’incentivarà l’economia local per a respondre a l’impacte econòmic del coronavirus

Samuel Falomir: “A l’Alcora tots treballem a l’una contra la pandèmia”

“Aconseguirem frenar aquesta pandèmia tots junts, però és necessari tenir paciència i seguir les normes de les autoritats”. Ja fa més de dues setmanes que el veïnat de l’Alcora s’ha quedat a casa per a aturar la corba de contagis del coronavirus, una mesura difícil que trenca amb les rutines però que era “més que necessària”, com assenyala Samuel Falomir. Al capdavant del consistori, llança un missatge de tranquil·litat i avança que es posaran en marxa programes econòmics per a respondre al seu impacte.

“La nostra posició és molt clara: creiem que pràcticament totes les activitats han d’estar clausurades”. Amb aquestes paraules, l’alcalde de l’Alcora defensa una de les principals reivindicacions de l’equip de govern perquè totes les famílies eviten contagiar-se en un municipi en què almenys 6.000 persones es dediquen a la indústria ceràmica. “Sabem que és una mesura molt dràstica i que afectaria molt l’economia, però és fonamental per a controlar la pandèmia tancar les indústries i comerços que no són de primera necessitat”, afig. Per això, abans de l’anunci de l’aturada de més sectors el passat dissabte, l’Ajuntament de l’Alcora va enviar una carta a la Subdelegació del Govern a la Comunitat Valenciana amb la seua demanda, que ja ha tingut una resposta per part de l’Executiu.

L’Ajuntament durà a terme actuacions per valor d’1,6 milions d’euros per a millorar el poble i incentivar l’economia local

En la mateixa línia, Falomir valora positivament la suspensió d’activitats per part de la Generalitat Valenciana, com és el cas de les festes de la Magdalena de Castelló o altres actes multitudinaris, perquè “era més que necessari prendre aquesta decisió”: “Fa un mes ningú no es pensava que estaríem en aquesta posició, però a la vista està que si no s’hagués avançat aquesta mesura ara estaríem molt pitjor”.

Així, l’alcalde explica que una vegada es va conéixer l’establiment de l’estat d’alarma i el conseqüent confinament, es va iniciar un protocol de seguiment junt amb la Policia Local per a atendre les necessitats dels veïns i veïnes, especialment de les persones majors o les que no poden desplaçar-se per a fer la compra o obtenir medicaments. Des d’aleshores, aquests col·lectius reben ajuda dels agents de seguretat, Protecció Civil o inclòs voluntaris que s’han oferit en aquesta tasca.

En aquest sentit, Falomir també destaca l’onada de solidaritat que es veu al municipi, amb diverses associacions i col·lectius que han volgut posar el seu granet d’arena en la lluita contra la pandèmia: “Per sort tenim molta gent que està donant mascaretes, una empresa local que ha donat teles a altra empresa d’Onda per a confeccionar-les i associacions de l’Alcora que han oferit els seus mitjans, com per exemple la Penya Madridista, que té prevista una donació per a la residència de majors”.

Respecte al colp que provocarà aquesta crisi sociosanitària a l’economia, llança un missatge de tranquil·litat. Assegura que gràcies al saldo positiu d’1,6 milions d’euros amb què es va tancar el 2019, l’Ajuntament de l’Alcora posarà en marxa mesures que ajuden no sols a les persones que hagen sortit perjudicades, sinó també el conjunt del municipi.

Malgrat que amb eixa partida es pretenia fer inversions importants, Falomir considera que “el primer és el primer” i concreta que l’objectiu, ara, és que eixos diners es queden al poble. “Estem estudiant desenvolupar programes per a rehabilitar façanes, modernitzar i adequar instal·lacions energèticament o per a fer obres necessàries d’accessibilitat. La idea és que aquestes actuacions les duguen a terme professionals del municipi afectats negativament pel coronavirus perquè, alhora que es millora el poble, s’incentiva l’economia local”, explica.

En aquest sentit, assegura que de moment no se sap quines seran en concret perquè volen “xafar sobre segur” i tenir expectatives assolibles que s’adeqüen a les necessitats del moment. Això sí, diu: “Tots estem a l’una fent front a la pandèmia i per a això estem duent a terme mesures, com el pagament a proveïdors. No cal preocupar-se perquè l’ajuntament té un remanent d’1,6 milions d’euros a disposició de la gent que més ho necessite”.

Així mateix, Samuel Falomir explica que gràcies al servei d’atenció a la ciutadania mitjançant el telèfon, el correu o les videoconferències amb el mateix edil, el consistori sap que les preocupacions principals giren entorn de les mesures i ajudes que es llançaran. “Sabíem que calia estar més que mai amb la ciutadania i els diversos departaments treballen per a oferir una resposta a aquests dubtes”, explica.

Ja fa quasi tres setmanes que els carrers de l’Alcora estan deserts i les llars, plenes. És un moment difícil per a tots i totes per les circumstàncies, però Falomir agraeix la col·laboració i responsabilitat dels seus veïns i veïnes i aprofita per a enviar-los un missatge: “Cal tenir paciència perquè la pandèmia està molt escampada i necessitem estar a casa, encara que siga complicat. Cada vegada veiem més gent que es recupera d’aquesta malaltia i si tots i totes fem cas de les normes, aconseguirem vèncer-la i podrem iniciar una nova etapa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari