Els escolars de l'Alcora pinten un mural pels drets de la infància i celebren el Dia del Pijama per a donar visibilitat a xiquets sense família

Els escolars de l'Alcora pinten un mural pels drets de la infància i celebren el Dia del Pijama per a donar visibilitat a xiquets sense família
19/11/2021 -

El 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets del Xiquet i l’Alcora el celebra amb la posada en marxa de diferents activitats per tal de reivindicar els drets de la infància i l’adolescència.

Hui s’ha inaugurat el mural participatiu que han pintat els escolars de la localitat al parc Germanes Ferrer Bou. Un acte al qual han assistit l’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, la regidora d’Educació, Vanessa Periz, i els centres educatius de la localitat i en el qual s’han realitzat dinàmiques entorn de la temàtica dels drets de la infància en general i, particularment, del dret a créixer en família.

Així mateix, la capital de l’Alcalatén ha celebrat hui el Dia del Pijama, organitzat per la psicòloga de l’EEIIA (Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència) juntament amb AVAF (Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar).

El Dia del Pijama és una activitat solidària, lúdica i educativa, en la qual els protagonistes són els xiquets i xiquetes que donen visibilitat a altres xiquets i xiquetes sota el lema ‘Tot/a xiquet/a té dret a créixer en família’.

Es realitza cada any el dia 20 de novembre, coincidint amb l’aprovació de la Convenció Internacional dels Drets del Xiquet, amb l’objectiu de “donar visibilitat i sensibilitzar sobre el dret a créixer en família dels més de 23.000 xiquets, xiquetes i adolescents que actualment viuen en residències infantils al nostre país”.

Enguany, a l’Alcora, l’acte principal en els col·legis s’ha celebrat hui, coincidint amb la jornada lectiva. Per a això, l’alumnat d’Educació Infantil i Primària ha acudit al col·legi en pijama, simbolitzant el temps en família i la lectura abans d’anar a dormir. “Un moment en el qual els xiquets i xiquetes se senten protegits i segurs”. A més, durant la jornada, en els diferents nivells educatius s’han desenvolupat activitats relacionades amb la importància de la família, donant a conéixer l’acolliment familiar com a recurs que “ofereix als menors separats de les seues famílies biològiques la possibilitat de créixer amb una altra família que els acull, acompanya i vol, durant el temps que siga necessari”.

“El Dia del Pijama és una gran experiència educativa amb 3 components: solidària, educativa i lúdica, en el qual es promou l’escola de valors, fomentant la solidaritat, alhora que permet connectar família i escola posant en valor la importància de la família”, ha assenyalat la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, destacant que “és un dia educatiu que ajuda els xiquets a identificar i expressar sentiments, emocions i vivències, alhora que ofereix la possibilitat de treballar la diversitat, permetent als alumnes empatitzar amb altres xiquets i xiquetes que no tenen l’oportunitat de créixer amb la seua família, i conéixer alternatives familiars diferents”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari