Falomir destaca els bons resultats de les iniciatives per a fomentar l'ocupació a l'Alcora

Falomir destaca els bons resultats de les iniciatives per a fomentar l'ocupació a l'Alcora
03/02/2021 -

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha subratllat els “bons resultats” que estan obtenint les diferents iniciatives que es duen a terme en la localitat amb la finalitat de fomentar la formació, l’ocupabilitat i l’emprenedoria. Iniciatives que es desenvolupen a través del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló, presidit per Falomir, i la seu de la qual es troba a l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora.

Un d’aquests projectes és la “Llançadora de formació, ocupabilitat i emprenedoria”, posada en marxa amb una subvenció del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), que té com a objectiu afavorir la inserció laboral dels participants.

La iniciativa proporciona de forma totalment gratuïta orientació, assessorament empresarial i formació a les persones desocupades, tant al col·lectiu provinent de la indústria ceràmica com al públic en general, facilita assessorament personalitzat a emprenedors i empreses i ofereix formacions específiques per al sector ceràmic, així com formació a la carta a les empreses perquè els seus treballadors puguen actualitzar-se.

Falomir ha indicat que 16 dels 30 alumnes que han participat en la Llançadora ja han accedit al mercat laboral, la qual cosa suposa una taxa d’ocupabilitat del 53% en els primers mesos de formació.

Dins d’aquest projecte, el Pacte Ceràmic està treballant en la programació de les sessions de formació gratuïta a la carta per a empreses del sector amb l’objectiu d’afavorir l’actualització dels treballadors. Les empreses traslladen al Consorci el departament al qual volen que vaja dirigida la formació i les seues necessitats. “Fins al moment s’ha contactat amb 34 empreses per a oferir-los aquest tipus de formacions” ha detallat Falomir.

“Vistos els bons resultats que està donant la Llançadora, és pretendre continuar amb un segon programa dirigit a totes les persones desocupades, tant del sector ceràmic com d’altres àmbits. Així mateix, el consorci està estudiant la possibilitat d’acollir també a persones de col·lectius especials amb dificultats d’inserció laboral”, ha explicat.

D’altra banda, el primer edil ha valorat positivament l’acolliment que han tingut les diferents xarrades informatives oferides al llarg d’aquest 2020, ja que han comptat amb un total de 294 assistents.

En concret, tal com assenyala, els prop de 300 assistents han obtingut informació d’utilitat orientada a afavorir la seua inserció laboral relacionada amb els serveis d’assessorament a emprenedors i empreses que presta el Pacte Ceràmic. Els participants -continua Falomir- també han aprés a obtenir i fer gestions amb el certificat digital, a interpretar una nòmina o a manejar l’Excel, tallers plantejats per a atendre les demandes reals dels usuaris i les necessitats de les empreses.

Així mateix, l’alcalde alcorí ha posat en valor els serveis d’assessorament a emprenedors i transmissió d’empreses. Sobre aquest tema, ha informat que en 2020 el Pacte va atendre un total de 94 emprenedors, donant-se d’alta 28. Falomir ha destacat que, arran de la pandèmia, el Consorci va posar en marxa un servei específic d’atenció a autònoms i pimes per a orientar sobre l’accés a subvencions i altres tramitacions. En aquest sentit, el punt PAE ha atés gran quantitat de consultes relacionades amb les ajudes oferides per les diferents administracions i s’han sol·licitat majorment les ajudes referents a la prestació per cessament, ajudes extraordinàries a persones treballadores autònomes, ajudes del bo social elèctric, ajudes al lloguer de l’habitatge sense deixar de costat la sol·licitud d’ajudes a nous emprenedors, assessorant-se a un total de 120 empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari