Falomir presenta el pla ‘Reiniciem l'Alcora’ amb mesures econòmiques i socials contra l'impacte del covid-19

Suma 750.000 € i s’estructura en 7 línies d’actuació: ajudes directes a autònoms, ajudes ‘Renova el teu negoci’, foment de la rehabilitació, ajudes socials, impuls al comerç i l’hostaleria, inversió en obres menors i adquisició de material sanitari

Falomir presenta el pla ‘Reiniciem l'Alcora’ amb mesures econòmiques i socials contra l'impacte del covid-19
29/04/2020 -

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha presentat aquest matí ‘Reiniciem l’Alcora’, un pla que recull les mesures econòmiques i socials adoptades per l’Ajuntament per a frenar l’impacte del covid-19.

El programa suma 750.000 € i s’estructura en 7 línies d’actuació: ajudes directes a autònoms, ajudes ‘Renova el teu negoci’, foment de la rehabilitació, ajudes socials, impuls al comerç i l’hostaleria, inversió en obres menors i adquisició de material sanitari.

Per a ajudes directes a autònoms, Falomir ha explicat que es destinarà una partida pressupostària de 150.000 € i que oscil·laran entre 500 i 1.200 €. Les despeses subvencionables són aigua, llum, gas, lloguer, assegurances i gestoria, des del mes de març. Aquestes ajudes eixiran publicades al maig, “quan es concreten informarem de tots els detalls”, ha indicat el primer edil.

Una altra línia d’ajudes a autònoms és ‘Renova el teu negoci’, iniciativa destinada a la realització de reformes en els locals derivades del covid-19, per al qual es contempla una partida de 30.000 €.

Completen el pla: ajudes dirigides al foment de la rehabilitació d’habitatges i comunitats de veïns (101.000 €), ajudes d’emergència social (176.500 €), adquisició de material sanitari (55.000 €), suport econòmic per a activitats del comerç i l’hostaleria (36.000 €), inversió en obres menors que s’adjudicaran a empreses de la localitat (201.500 €).

“Estem perfilant les línies d’actuació. Algunes iniciatives es podran posar en marxa en breu i unes altres, a causa de l’estat d’alarma, es demoraran un poc més. En qualsevol cas, totes s’aprovaran a curt termini”, ha puntualitzat.

Els recursos econòmics per a les mesures que inclou el pla es mobilitzaran del pressupost d’enguany amb la “reassignació de partides”. En paraules de l’alcalde: “És primordial modificar els comptes inicials per a atendre i donar resposta a les necessitats i prioritats actuals”.

Amb ‘Reiniciem l’Alcora’ “volem sumar una sèrie d’accions dirigides a estimular l’economia local i pal·liar els efectes negatius del coronavirus, ajudant, sobretot, a les persones i col·lectius que pitjor ho estan passant”.

L’alcalde ha destacat que “d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social tirarem endavant tots junts, no deixarem ningú enrere”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari