Falomir redueix el deute municipal de l'Alcora a la meitat en els últims 6 anys

Falomir redueix el deute municipal de l'Alcora a la meitat en els últims 6 anys
21/07/2022 -

L’Ajuntament de l’Alcora, amb Samuel Falomir al capdavant, ha reduït el seu deute viu a més de la meitat en els últims sis anys.

Segons ha concretat el regidor d’Hisenda, Robert Tena, en 2016 ascendia a 5,6 milions enfront dels 2,5 milions amb els quals es tancarà 2022. Tena ha puntualitzat que, abans de finalitzar 2022 es durà a terme una amortització extraordinària de 300.000 euros, d’aquesta manera, encara que la previsió inicial era de 2,8 milions d’euros, finalment el consistori conclourà l’any amb 2,5 milions de deute.

Tena ha indicat que se situarà en el 18%, la qual cosa suposa el nivell d’endeutament més baix dels últims 16 anys, i ha recordat que “la llei permetria arribar a un percentatge màxim d’endeutament del 110% sobre els drets corrents liquidats” i que “l’equilibri idoni per a un Ajuntament com el nostre vindria a estar en un 40%”, per la qual cosa, “amb un endeutament del 18%, tancarem l’any amb una òptima situació financera”.

Per part seua, l’alcalde ha destacat que “gràcies a una gestió econòmica responsable, hem pogut compatibilitzar la disminució del deute amb les mesures per a fer front a la covid, l’increment dels serveis que l’Ajuntament ofereix a la ciutadania i de les inversions per a continuar transformant l’Alcora i estimulant l’economia local”. En aquest sentit, ha enaltit la labor realitzada per l’àrea d’Hisenda que dirigeix Tena.

Entre altres projectes materialitzats recentment, el primer edil ha citat la renovació integral del carrer Enrique Grangel Girona, la rehabilitació del Castell de l’Alcalatén, la millora i modernització del polígon industrial Foies Ferraes, la construcció de 2 noves zones verdes i d’esplai (Camí Nord i Corts Valencianes), la remodelació del parc Jardins de la Vila, la renovació del passeig del Carrer Viver i creació d’una zona infantil, la recuperació d’una piscina i renovació del parc infantil del paratge de Sant Vicent, etc.

Falomir ha insistit que “és essencial mantindre’s en la senda de la responsabilitat i la contenció per a garantir una bona situació econòmica que ens permeta reaccionar davant imprevistos i necessitats i continuar invertint per a millorar la nostra localitat i la qualitat de vida dels alcorins i alcorines”.

El primer edil ha ressaltat que “les dades objectives són els que avalen una gestió responsable”, manifestant que “l’Ajuntament de l’Alcora compleix els paràmetres i indicadors que avaluen la gestió econòmica i financera, com són l’estabilitat pressupostària, el pagament a proveïdors i el nivell de deute”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari