L'Ajuntament presentarà en societat el pla estratègic “l'Alcora 2030”

L'Ajuntament presentarà en societat el pla estratègic “l'Alcora 2030”
16/06/2022 -

L’Ajuntament de l’Alcora celebrarà dimecres que ve, dia 22 de juny, l’acte institucional de presentació de l’Alcora ‘2030’, un pla estratègic de present i futur, que contempla destacades accions i projectes claus dirigits a transformar la localitat i donar resposta als seus principals reptes i necessitats.

Així ho ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir, qui ha convidat als agents socials i econòmics de l’Alcora a participar en l’esdeveniment amb la finalitat de fer-los partícips d’aquesta “important iniciativa”.

“És una iniciativa molt important en la qual portem molt temps treballant i ha arribat un dels moments més importants dins del procés, la seua presentació a la societat alcorina”. Falomir ha destacat que “encara que ja coneixen moltes d’aquestes actuacions, perquè hem dut a terme diferents accions de participació ciutadana per a la seua elaboració, és important que coneguen l’estratègia en el seu conjunt i detalladament”.

En aquest sentit, el primer edil ha indicat que seran els tècnics i tècniques els que faran les presentacions de les diferents àrees i projectes que engloben el pla. A més del mateix alcalde, en l’acte intervindrà el regidor de Promoció Econòmica i Projectes Europeus, Robert Tena.

Entre altres, s’abordaran temes com la residència per a la tercera edat, la Casa de la Cultura, el creixement industrial i la millora dels polígons, la recuperació patrimonial i natural, així com la seua posada en valor, el desenvolupament de ciutat intel·ligent (Smart City), la implementació del pla de mobilitat urbana sostenible, la millora de l’eficiència energètica, la rehabilitació de barris històrics, la dinamització cultural i lúdica, etc.

“Per a gran part dels projectes inclosos en “l’Alcora 2030″ se sol·licitaran fons europeus”, ha explicat Falomir.

“Si volem avançar, no podem fer-ho cames ajudeu-me, hem de fer-ho amb les idees molt clares, amb una ambiciosa, i al seu torn realista, full de ruta, amb una estratègia que ens porte cap als objectius desitjats, cap a la ciutat que els alcorins i alcorines mereixen”.

“És clar que tot això no es veurà d’un dia per a un altre, però cal mirar a curt, mitjà i llarg termini, és una cosa que ha d’anar més enllà d’un programa o període de govern. És necessari emprendre hui per a canviar el demà”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari