L'Alcora i Morella s'uneixen per a atraure visitants a la Real Fàbrica i impulsar el turisme de proximitat

Els alcaldes de tots dos municipis, Samuel Falomir i Rhamsés Ripollés, han acordat la signatura d’un conveni de col·laboració

L'Alcora i Morella s'uneixen per a atraure visitants a la Real Fàbrica i impulsar el turisme de proximitat
07/07/2021 -

L’Ajuntament de l’Alcora continua treballant en la seua estratègia per a promocionar la Real Fàbrica del Comte d’Aranda i atraure visitants. Samuel Falomir, alcalde de la localitat, s’ha reunit en la capital dels Ports amb el seu homòleg morellà, Rhamsés Ripollés, per a explorar vies de col·laboració. D’aquesta manera, han concertat la signatura d’un conveni en el qual s’acordarà, entre altres qüestions, obsequiar a les persones que visiten el castell de Morella amb entrades per a la Real Fàbrica.

“Sens dubte, Morella és un dels municipis més turístics i visitats del nostre país i estic convençut que treballar conjuntament repercutirà molt positivament en l’impuls de la Real Fàbrica”, ha destacat el primer edil de l’Alcora, qui ha agraït a Ripollés la seua predisposició a sumar esforços i col·laborar per a promocionar l’emblemàtica manufactura alcorina.

Falomir ha indicat que també s’estan establint sinergies amb altres localitats, com és el cas de la Vall d’Uixó, en aquest cas, per a connectar el turisme dels Coves i la Real Fàbrica. Cal assenyalar que, el mes d’abril passat, l’alcalde va mantindre una reunió amb l’alcaldessa Tania Baños, en la qual, entre altres, es va abordar aquest assumpte i es va acordar la signatura d’un conveni de col·laboració.

“Estem preparant tota la documentació per a poder signar com més prompte millor tots dos convenis, a més, continuarem contactant amb altres municipis de rellevància turística per a continuar sumant acords i potenciar el turisme de proximitat”.

Falomir ha recordat que la Nau dels Forns, primer espai restaurat, condicionat i equipat de la Real Fàbrica, està obert al públic des del mes de maig passat, per la qual cosa “es tracta d’un projecte que està començant la seua marxa com a recurs turístic”, però, tal com ressalta l’alcalde, “té un gran potencial, per la qual cosa, a poc a poc, s’anirà consolidant com un espai de gran rellevància i a tindre molt en compte també des del punt de vista turístic”.

Cal ressaltar que aquest espai és també zona d’acolliment de visitants, centre d’interpretació de la fàbrica i punt d’inici de les diferents rutes turístiques que giren entorn del patrimoni industrial.

La recuperació i valoració de la Real Fàbrica és, a més, un projecte “molt ambiciós i de llarg recorregut”, perquè “no ha fet res més a començar”, segons manifesta Falomir. I és que, acabat de finalitzar el projecte de rehabilitació de la Nau dels Forns, que ha comptat amb “destacades ajudes” del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), així com de la Diputació de Castelló i la Fundació Torrecid, l’Ajuntament està treballant ja en el següent projecte, la rehabilitació i valoració de la zona fundacional, per al qual ha aconseguit una subvenció d’1,4 milions d’euros del Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana. L’actuació es troba actualment en fase de redacció del projecte i la previsió és que les obres comencen al llarg de 2022.

La zona fundacional “és la més sensible del conjunt, en tractar-se de la zona de major antiguitat, amb revestiments i pintures històriques, i requereix una actuació de rehabilitació integral per a convertir l’edifici en un espai visitable, d’ús sociocultural i de projecció nacional i fins i tot internacional, donat el seu paper preeminent en la història de la ceràmica espanyola”.

La recuperació de la Real Fàbrica “ens permetrà dissenyar una interessant oferta turística al voltant del nostre ric patrimoni ceràmic, industrial i natural, amb la qual esperem atraure a un important nombre de visitants. Alguna cosa que, al seu torn, repercutirà en benefici de l’economia local, l’hostaleria, el comerç, etc.”, ha conclòs l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari