L'Alcora 'obri portes' per la igualtat i l'apoderament femení

L’Ajuntament ha presentat la campanya ‘Obrint Portes’ amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L'Alcora 'obri portes' per la igualtat i l'apoderament femení
03/03/2022 -

El Dia Internacional de la Dona és una data per a celebrar, reivindicar, recordar i reconéixer. Celebrar els assoliments aconseguits, reivindicar les demandes pendents per a aconseguir la participació efectiva i real de les dones en tots els àmbits de la vida i recordar i reconéixer la labor de totes les dones que van lluitar i lluiten per la igualtat.

Amb motiu del 8M, l’Ajuntament de l’Alcora, a través de l’àrea de Polítiques Inclusives i Igualtat, ha posat en marxa la campanya ‘Obrint Portes’ amb la qual vol homenatjar a totes les dones que han obert i obrin portes; a les quals no es conformen, a les quals superen dificultats, a les quals gaudeixen de la vida i lluiten per la seua vida, a les quals somien, a les quals cauen i tornen a alçar-se…

“Ser dona hui és reconéixer l’esforç fet per generacions passades… Ser dona hui és admiració per totes aquelles que van aplanar camins… Ser dona hui és obrir portes, accelerar el pas, no conformar-se ni detenir-se. És escalar estereotips, colpejar etiquetes i saltar comentaris que no interessen. És aprendre caminant que no hi ha sender més llarg que aquell al qual no se li fa ni un sol pas. Que el que abans era impossible, ara som capaços de fer-ho. Vols alguna cosa? Fes que ocórrega”.

Són alguns dels missatges de la campanya, tal com ha explicat Tica Pons. “Les dones que apareixen en el vídeo ‘Obrint portes’ representen a totes les dones que s’esforcen i lluiten cada dia per continuar obrint portes en diferents àmbits, dones emprenedores, empoderades, que transformen el món, dones plurals i diverses, conquistant espais i aconseguint metes. Sense oblidar-nos de les dones d’anteriors generacions que van obrir camí als avanços en igualtat i que van lluitar pel benestar d’altres dones, aconseguint obrir-nos portes a espais que abans ens estaven negats”.

En paraules de Pons, “a les dones ens correspon continuar obrint portes, com ho van fer les nostres antecessores, no sols per a les generacions del futur, també per a les de hui”. I és que “encara que s’ha avançat molt, el camí per recórrer encara és llarg”.

La programació preparada per l’Ajuntament amb motiu del 8M donarà principi el dia 5 de març a l’Auditori de la Caixa Rural amb l’acte institucional ‘Obrint Portes’, en el qual es presentarà l’audiovisual de la campanya, dirigit per Pere González. Un esdeveniment conduït per Carlos de la Rosa que comptarà amb les actuacions de l’acadèmia de ball On Danse Studio i del grup “A tres veus”, integrat per Tamara Bellés, Sheila Bellés i Sara Nadal.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s’inaugurarà en la Real Fàbrica l’exposició del ‘XIX Concurs Fotogràfic Dia de la Dona’ i es procedirà a la lectura del manifest pel 8M a càrrec de les autoritats. La mostra podrà visitar-se fins al 31 de març.

La Reial Fàbrica acollirà també, del 4 al 13 de març, l’exposició “Dones de la República fent Història” de Dons de Xirivella en Acció, una iniciativa organitzada per Dons Progressistes de l’Alcora.

Els actes continuaran l’11 de març amb un tardeo per la igualtat en el pub Studio amb activitats per a xiquets, xiquetes i adults. D’una banda, se celebrarà un taller d’activitats literàries i artístiques sense estereotips per als més xicotets, a càrrec de María Cervera, Agent d’Igualtat, amb la col·laboració de Genis Lectors. A més, els assistents podran gaudir del concert del grup “A tres veus”.

Com és habitual, els centres educatius seran també protagonistes de la programació del 8M de l’Ajuntament de l’Alcora. Així, el 16 de març es durà a terme en la sala d’actes de l’Ajuntament l’activitat “Debats juvenils per la igualtat”.

Els actes finalitzaran amb els cicles per la igualtat “Coeducació ciutadana”, el dia 1 d’abril en Café Paris a càrrec de Marta Ledesma, consultora d’igualtat de l’Agència Minerva, i “Xarxes d’igualtat”, el dia 8 d’abril en Copes Manhattan a càrrec d’Ana Moltó, consultora d’igualtat de l’Agència Minerva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari