L'Alcora adjudica el muntatge i posada en servei de la canxa de compak sporting

L’Ajuntament de l’Alcora ha adjudicat a l’empresa Instalaciones y Artículos para el Tiro, SL, per un import de 23.070,31 euros, el subministrament, muntatge i posada en servei de la canxa de compak sporting al camp de tir “Salvador Bartoll”. Es tracta d’una modalitat “molt demandada” pels usuaris de les instal·lacions.

Modalitat de tir al plat

El compak sporting és una modalitat esportiva de tir al plat molt practicada pels aficionats al món cinegètic, en la qual el tirador s’enfronta a plats amb trajectòries molt variables, la qual cosa la converteix en una de les més emocionants. Es va desenvolupar a partir dels recorreguts de caça i va sorgir per la necessitat d’aprofitar camps més xicotets.

Per a practicar aquesta modalitat, s’ha de comptar amb una instal·lació de tir que reunisca una sèrie de característiques: àrea delimitada per una zona rectangular de 40 metres d’ample i 25 de profunditat sobre la qual han de sobrevolar els objectes, sis màquines de llançar plats i cinc llocs de tir.

El camp de tir de l’Alcora, gestionat pel Club de Caçadors L’Alcorense, un dels col·lectius més nombrosos i actius de la localitat, compta en l’actualitat amb cinc llocs de tirador i està habilitat per a la pràctica de les modalitats de fossat universal, guatles a màquina, i coloms a braç.