L'Alcora ajorna a la fi d'any el cobrament de l'impost sobre activitats econòmiques

L'Alcora ajorna a la fi d'any el cobrament de l'impost sobre activitats econòmiques
28/01/2021 -

L’Ajuntament de l’Alcora ha donat llum verda a l’ajornament de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) a l’últim trimestre de l’any.

D’aquesta manera, el consistori dóna resposta a la petició traslladada per la patronal ceràmica Ascer a l’alcalde, Samuel Falomir, en una reunió mantinguda el mes de setembre passat.

Amb aquesta mesura de flexibilitat fiscal, es pretén que les empreses del municipi tinguen “més facilitats per a afrontar altres despeses urgents en aquests moments de crisis que estem vivint a conseqüència de la pandèmia mundial pel coronavirus”.

D’altra banda, el primer edil ha recordat que, amb l’objectiu de contribuir a l’impuls econòmic de l’Alcora i afavorir la implantació de noves empreses i la creació de llocs de treball, l’Ajuntament ha introduït en 2021 majors bonificacions en la quota de l’IAE.

D’una banda, per inici d’activitat en la localitat, el consistori aplicarà a les empreses una bonificació de l’impost del 50% durant els 5 primers anys d’activitat.

I per l’increment de la contractació indefinida, l’Ajuntament ha augmentat els percentatges de les bonificacions. D’aquesta manera, les empreses que incrementen la seua plantilla fins a un 5% tindran una bonificació del 30% en l’IAE, a aquelles que augmenten la seua plantilla fins al 10% se’ls aplicarà una bonificació del 35%, si l’augment és de fins al 15% la bonificació serà de 45% i si incrementen la plantilla fins al 25% tindran una bonificació del 50%.

“Millorar la competitivitat, atraure inversions i afavorir la creació d’ocupació són objectius prioritaris per al Govern municipal”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament està treballant en diferents iniciatives: desbloqueig del PAI Santa, que serà el primer PAI industrial de l’Alcora; nous projectes per a la millora i modernització dels polígons industrials; i reivindicació d’infraestructures estratègiques per a la indústria, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari