L'Alcora aprova més de 100.000 euros en ajudes directes per estimular l'economia local

L’Ajuntament va activar 7 convocatòries de subvencions amb l’objectiu de beneficiar a autònoms i microempreses

L'Alcora aprova més de 100.000 euros en ajudes directes per estimular l'economia local
10/11/2020 -

L’Ajuntament de l’Alcora ha aprovat la concessió del voltant de 107.000 euros en ajudes destinades a incentivar l’economia local i contribuir a pal·liar la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la covid-19. En les pròximes setmanes s’efectuarà el pagament als beneficiaris, tal com ha informat l’alcalde.

Falomir ha recordat que el consistori va llançar entre els mesos de juny i juliol 7 convocatòries de subvencions: ajudes destinades a treballadors en règim d’autònom i microempreses afectades econòmicament per la covid-19; ajudes per a la renovació i/o adaptació dels establiments afectats també per la crisi de la covid-19; ajudes per a reformes d’accessibilitat en edificis i habitatges; ajudes per a la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes d’edificis; ajudes per a la reforma de cuines; ajudes per a la reforma del bany (substitució de banyera per plat de dutxa); i ajudes per a la reforma en habitatges per millorar l’eficiència energètica (canvi de finestres i/o instal·lació de plaques solars).

En el cas de les ajudes a autònoms, s’han subvencionat despeses com factures del consum elèctric, aigua, lloguer, IBI, assegurances, despeses de gestoria, així com altres despeses de manteniment de l’activitat. I pel que respecta a la convocatòria ‘Renova el teu negoci’, les ajudes estan dirigides a la renovació o adaptació, tant interna com externa, dels locals: pintura, tendals, rètols, barres, mampares, vidrieres o qualsevol element de protecció i altres accions supeditades a normativa per la covid-19.

Són prop de 90 els beneficiaris que han vist resolta de manera favorable la seua sol·licitud, ha indicat Falomir, qui ha destacat que, “a més de beneficiar a autònoms i microempreses dels diferents sectors econòmics de l’Alcora, amb aquestes convocatòries s’han fomentat els projectes de rehabilitació, ajudant els veïns a realitzar reformes i, al mateix temps, als treballadors del sector”. Així mateix, “s’ha contribuït a la consecució d’altres importants objectius recollits en l’Agenda 2030, entre ells: millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental, eliminar barreres arquitectòniques, aconseguir una òptima habitabilitat de l’habitatge i promoure l’estalvi econòmic”.

De les ajudes a la rehabilitació, el primer edil ha assenyalat que les convocatòries dirigides a la substitució de banyera per plat de dutxa i a la rehabilitació i pintura de façanes “són les que han registrat un major nombre de sol·licituds, per la qual cosa l’Ajuntament tornarà a convocar-les l’any que ve”.

Falomir ha recordat que totes aquestes ajudes s’emmarquen dins de ‘Reiniciem l’Alcora’, el pla integral per a la reactivació del municipi, que també inclou altres mesures com són ajudes socials, impuls al comerç i l’hostaleria, inversió en obres menors i adquisició de material sanitari.

Així mateix, el primer edil ha posat en relleu que el consistori ha traçat un nou pla per a continuar amb l’impuls econòmic i social i el desenvolupament sostenible de l’Alcora durant 2021, amb iniciatives com noves línies d’ajudes, incentius fiscals i un pla de formació per a la inserció laboral, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari