L'Alcora celebra el Dia dels Museus amb una exposició de dibuixos originals de l'Acadèmia de la Real Fàbrica

L'Alcora celebra el Dia dels Museus amb una exposició de dibuixos originals de l'Acadèmia de la Real Fàbrica
17/05/2022 -

L’Alcora se sumarà demà a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb la inauguració d’una exposició molt especial: “El valor de la formació: dibuixos de l’Acadèmia de la Real Fàbrica del Comte d’Aranda”.

Es tracta d’una col·lecció de la Diputació de Castelló que podrà visitar-se fins al 31 de juliol en el Museu de Ceràmica de l’Alcora.

La mostra, que s’emmarca dins de la programació del cicle “Maig Ceràmic 2022”, gira al voltant dels dibuixos procedents de la Real Fàbrica, peces originals dels segles XVIII i XIX que formaven part de l’extraordinari arxiu que conservava la manufactura i servia de model i font d’inspiració per als artistes. Al mateix temps, era fonamental com a eina formativa per a tots els joves aprenents que, entre els 12 i els 16 anys, s’integraven en l’Acadèmia posada en marxa en el mateix moment de la fundació de la Real Fàbrica. Aquesta labor formativa, pionera al nostre país, ha sigut una de les claus que ha garantit la qualitat i longevitat de l’extraordinària factoria dels comtes d’Aranda a l’Alcora.

Horari: Dimarts a divendres: 10.00 – 14.00 h i 17.00 – 19.00 h. Dissabtes, d’11.00 – 14.00 h i de 17.00 – 19.00 h. Diumenges, d’11.00 – 14.00 h.

Cal destacar que el Museu de Ceràmica de l’Alcora forma part de la programació de la Diputació de Castelló amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari