L'Alcora crea refugis per a gats amb contenidors reciclats

L'Alcora crea refugis per a gats amb contenidors reciclats
23/12/2021 -

Els gats ‘sense llar’ de l’Alcora rebran un regal molt especial per Nadal: un lloc on acollir-se i alimentar-se de manera segura. I és que l’Ajuntament ha reconvertit contenidors de vidre en desús en allotjament per als gats de carrer.

Per a això, ha comptat amb l’ajuda d’uns artistes i amics dels animals d’excepció, els i les alumnes dels quatre col·legis de la localitat (CEIP Grangel Mascarós, CEIP Comte d’Aranda, Puértolas Pardo i La Salle), els qui s’han encarregat de la seua decoració, dedicant temps i esforç perquè els gats tinguen espais on poder resguardar-se, menjar o descansar. A més, la iniciativa té com a objectiu tindre controlades les colònies de felins del municipi des d’un punt de vista animalista i mantindre nets els seus entorns.

Cal recordar que l’Ajuntament, de mà de l’associació protectora d’animals Huellas Callejeras, va realitzar prèviament una activitat informativa i de sensibilització, focalitzada en els gats, amb els escolars de la localitat.

Encara que està previst adaptar més, de moment s’han condicionat 4 contenidors, que es col·locaran en llocs estratègics i segurs, en els quals existeixen colònies felines, com són el paratge de Sant Vicent i la zona de l’Ecoparc. També està previst reubicar en aquestes zones gats d’altres colònies que ara estan situades en llocs menys segurs per als animals.

En l’actualitat existeixen 18 colònies de gats en el nucli urbà de l’Alcora.

Els refugis compten amb forats per on accedeixen els gats i també amb una porta per a poder alimentar-los i netejar l’interior, i així, protegir-los i garantir el seu benestar.

La iniciativa s’emmarca dins del pla d’acció de l’Ajuntament dirigit a fomentar i garantir la protecció i el benestar animal, tal com explica la regidora de l’àrea, Tica Pons. “És tasca de les administracions vetlar pels animals i protegir-los”, ha indicat la regidora, qui ha posat en valor i agraït la dedicació de les persones, associacions, protectores…que col·laboren per tal d’aconseguir aquests objectius. Així mateix, la regidora ha destacat la “gran labor dels escolars de l’Alcora i de totes aquelles persones que han participat en la creació dels refugis”.

Amb aquesta mena d’actuacions “volem avançar en conscienciació, donar veu i visibilitat als animals i a l’Alcora com a municipi amic dels animals”, ha apuntat.

Pons ha destacat que a l’Alcora s’aplica el mètode CER (captura, esterilització i retorn), amb l’ajuda de persones voluntàries d’ADDA (Associació per a la Defensa dels Animals de l’Alcora), com a mètode ètic de control de colònies felines amb la finalitat de vetlar pel benestar dels gats del municipi i millorar la seua qualitat de vida.

Aquest model de gestió evita superpoblacions en gats de carrer, disminueix molèsties veïnals per sorolls i olors, millora les condicions higienicosanitàries de la zona i controla plagues de rosegadors, xicotets rèptils o insectes.

“Encara queda molt per fer, però l’Alcora està donant passos molt importants i necessaris en matèria de protecció i benestar animal”, ha conclòs Pons, avançant que “estem bolcats en noves iniciatives que prompte veuran la llum”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari