L'Alcora compta els dies per a la seua Rompida de l'Hora, Patrimoni Immaterial de la Humanitat

L’actor Víctor Palmero serà el ‘rompedor’ de l’Hora enguany

La Setmana Santa plena de fervor els carrers i temples dels municipis, amb més il·lusió que mai entre creients i confrares després de la suspensió d’actes en 2020 i 2021 per la pandèmia de la COVID-19. L’Alcora és, potser, un dels municipis que més anhela aquesta volta. I és que, després de dos ‘Rompides’ de l’Hora en balcons i terrats, aquest Divendres Sant més de mil tambors es donaran cita en el municipi en aquesta celebració declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La Germandat del Santíssim Crist del Calvari de l’Alcora, fundadora de la Rompida de l’Hora, organitza com sempre aquest acte el Divendres Sant, que representa el sentiment per l’agonia i mort de Jesús. A les 12.00 hores en la Plaça Espanya, més de mil tambors i bombos de tota la província trencaran l’hora amb l’actor Víctor Palmero – ‘Física o Química’, ‘Con el culo al aire’, ‘Bajo Sospecha’ o ‘La que se avecina’ – com a ‘rompedor’ convidat.

A continuació, es realitzarà el tradicional recorregut pels carrers del barri antic fins a la plaça de l’Església: Plaça Espanya, carrer de Loreto, carrer dels Dolors, carrer Peiró, carrer José Gil Castillo, carrer Poador, carrer Teixidors, carrer Major, carrer Moliners i Plaça de l’Església.

Quant a la normativa sanitària, en tractar-se d’un acte que comporta aglomeracions tant de participants com de públic, s’haurà d’utilitzar la mascareta, segons han informat l’alcalde, Samuel Falomir, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten. Malgrat això, la solemnitat d’aquesta celebració, declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial de la Comunitat Valenciana en 2012 i Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO en 2018, continuarà intacta.

Programació Setmana Santa l’Alcora

La Rompida de l’Hora de l’Alcora 2022 és el gran reclam de la Setmana Santa de l’Alcora, però no l’únic especial de la programació. Aquest és el programa complet de la Setmana Santa, al qual li seguirà, per Pasqua, la Festa del Rotllo o la Pasqua Taurina.

Divendres 8 d’abril: A les 18.30 hores, Eucaristia de la Confraria de la Verge dels Dolors. En acabar, processó infantil. A les 19.30 hores en la Real Fàbrica, presentació de les I Jornades de Memòria Històrica de l’Alcora i inauguració de l’exposició ‘Més de 10 anys de memòria’, que podrà visitar-se fins a l’1 de maig.

Dissabte 9 d’abril: a les 19.30 hores en la Parròquia de l’Assumpció, Eucaristia de Confraries. En acabar, Pregó a càrrec de María Jesús Bachero Manselgas i lliurament del premi del Concurs de Cartells de Setmana Santa i Pasqua 2022.

Diumenge 10 d’abril: a les 10.30 hores a l’Església de San Francisco, benedicció de rams i processó fins a la Parròquia de l’Assumpció. En acabar, inauguració de l’exposició ‘Passió Ceràmica’ en el Museu de la Ceràmica, oberta al públic fins al 8 de maig. A les 19.00 hores, concert de l’Associació Cultural Amics de la Música de Sant Joan de Moró i de l’Agrupació Musical l’Alcalatén de l’Alcora en la sala d’actes de l’Ajuntament.

Dilluns 11 d’abril: a les 20.00 hores, celebració comunitària del Sagrament de la Penitència en la Parròquia de l’Assumpció.

Dimecres Sant: a les 19.30 hores, xarrada ‘Del 2015 fins hui’, de Maribel Peris, Juan Luis Porcar i Joan Miquel Palomar, en la Nau dels Forns de la Real Fàbrica. A les 22.00 hores, trasllat de la imatge del Natzaré des de l’Església Sant Francesc fins a la Parròquia de l’Assumpció.

Dijous Sant: Caminata de Xodos a l’Alcora. A les 06.00 hores, eixida de l’autobús en l’avinguda Tinenta General Michavila; a les 07.30 hores, eixida des de Xodos. A les 18.00 hores, inauguració de la XVIII Mostra de Pintors Aficionats Alcorins a la sala d’exposicions de la Caixa Rural de l’Alcora, fins al 19 d’abril. A les 20.00 hores, memorial del Sopar del Senyor en la Parròquia de l’Assumpció. A les 23.00 hores, Hora Santa a l’Assumpció, a les 00.00 hores, Processó del Silenci des de la plaça de la Sang fins a l’Ermitori del Calvari.

Divendres Sant: a les 10.00 hores, Via crucis en l’Ermitori del Calvari. A les 12.00 hores, Rompida de l’Hora en la Plaça Espanya i recorregut fins a la Plaça de l’Església. A les 17.00 hores, oficis de la Passió del Senyor en la Parròquia de l’Assumpció. A les 19.00 hores, Processó de les Caigudes. A les 20.30 hores, recollida de majorales de la Confraria de la Verge dels Dolors en el mural del carrer Dolors fins a la Parròquia de l’Assumpció. A les 21.00 hores, Baixada del Crist des del Calvari fins a la Parròquia de l’Assumpció. A les 22.00 hores, Processó del Sant Enterrament, amb eixida en la Parròquia de l’Assumpció.

Dissabte Sant: a les 10.00 hores, Ofici de Lectura i Laudes en la Parròquia de l’Assumpció. A les 22.30 hores, en la mateixa església, Parròquia de l’Assumpció.

Diumenge de Pasqua: a les 11.00 hores, Eucaristia en la Parròquia de l’Assumpció. En acabar, Processó de l’Encontre en la Plaça de l’Ajuntament. A continuació, benedicció del Rotllo a l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari