L'Alcora destinarà més de 600.000 euros a reactivar l'economia local i pal·liar els efectes de la pandèmia

L'Alcora destinarà més de 600.000 euros a reactivar l'economia local i pal·liar els efectes de la pandèmia
26/01/2021 -

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, han informat que l’Ajuntament destinarà al voltant de 640.000 euros a ajudes per tal de reactivar l’economia local i pal·liar els efectes de la pandèmia.

D’una banda, Falomir ha recordat que el pressupost de 2021 inclou una partida dotada amb 300.000 euros dirigida a ajudar als autònoms de la localitat afectats per la crisi del covid-19.

A més, els comptes municipals, tal com ha assenyalat el primer edil, contemplen ajudes per a fomentar les reformes, concretament, per a la rehabilitació de façanes i la substitució de banyeres per plats de dutxa, i ajudes a emprenedors per secundar i impulsar noves iniciatives empresarials en la localitat.

D’altra banda, el responsable municipal de Promoció Econòmica ha avançat que l’Ajuntament sol·licitarà la seua participació en la línia d’ajudes Parèntesi, inclosa en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana.

Aquest programa de subvencions, que serà gestionat pel consistori, destinarà a l’Alcora un total de 257.248 euros per a injectar recursos a autònoms i microempreses dels sectors més afectats per la pandèmia.

Tena ha explicat que la línia d’ajudes Parèntesi serà finançada per la Generalitat Valenciana, que aportarà el 62,5% dels fons, la Diputació de Castelló, que contribuirà amb el 22,5%, i l’Ajuntament de l’Alcora, que sumarà el 15% restant.

Els sectors que es podran beneficiar d’aquestes ajudes seran els d’allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment.

Els responsables municipals han destacat la importància de la col·laboració entre les administracions públiques: “És fonamental sumar esforços i fer front comú per tal de combatre la crisi derivada del covid i ajudar a les persones i sectors més afectats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari