L'Alcora empodera i demana més valents i menys víctimes aquest 25N

Tot el municipi s’ha unit en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona a través d’un vídeo que empodera

L'Alcora empodera i demana més valents i menys víctimes aquest 25N

Els veïns i veïnes de l’Alcora clamen hui, més que mai, que les dones maltractades siguen valentes per a denunciar i que sàpien que tenen “tot un exèrcit darrere” per a acompanyar-les. Aquest 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el municipi projectarà el vídeo en el qual s’ha bolcat tot el teixit social alcorí com a gran crida d’un conjunt d’accions impulsades des del consistori.

Tica Pons, regidora d’Igualtat, explica que enguany s’impulsa la campanya ‘Ja no et tinc por’, un clar missatge d’apoderament cap a les dones que cada dia pateixen violència masclista en les seues diferents formes. “Volem deixar-los clar que són forts i que han de lluitar per la seua felicitat, així com recordar-los que no estan soles, que tenen tot un exèrcit darrere que els recolza, que respondrà per elles, i que hi ha molts recursos que poden ajudar-los en una situació així”.

En aquest sentit, Pons assenyala que les institucions “han fallat” en moltes ocasions, “però la societat està cada vegada més preparada per a respondre“. Exemple d’això, compte, és la implicació de tot el municipi en el vídeo que més visibilitza aquesta lluita des de l’Alcora, que es projecta aquest 25N a les 20.15 hores a l’Auditori de la Caixa Rural.

Dirigit per Pere González i protagonitzat per l’actriu Estela Martínez, mostra aquest apoderament que vol transmetre la campanya d’enguany. “Ha sigut veritablement emocionant parlar amb les associacions de l’Alcora, veïns i veïnes a títol individual, entitats, cossos de seguretat… i que tots, absolutament tots, hagen volgut participar d’una forma o una altra. No hi ha paraules per a agrair aquest lliurament que ens fa estar tremendament orgullosos i orgulloses del compromís de l’Alcora contra la violència de gènere“, destaca la responsable d’Igualtat.

Així mateix, Pons assenyala que la sensibilització també ha de partir des dels centres educatius, per la qual cosa també s’han impulsat accions per a les joves generacions. “El cas dels adolescents ha sigut brutal. En activitats anteriors observem com moltes xiques veien normal coses com que les seues parelles els miraren el mòbil o altres comportaments. Ara, ens han demostrat que identifiquen això com una cosa tòxica i que saben que l’amor no danya”, explica.

Programació

Les activitats van començar el 18 de novembre a l’Auditori de la Caixa Rural amb el teatre-fòrum “Com quedem?”, a càrrec de Teatre de Caixó, dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxiller.

El dia 25 de novembre, a les 12 hores, en la plaça de l’Ajuntament, els centres educatius de l’Alcora clamaran contra la violència de gènere amb la iniciativa “Llenços pels bons tractes”.

També des de la plaça consistorial partirà la marxa contra la violència de gènere organitzada per l’associació Dons Progressistes de l’Alcora. La concentració serà a les 19.30 hores.

I a les 20.15 hores, a l’Auditori de la Caixa Rural, es durà a terme l’acte institucional amb la presentació del vídeo de la campanya “Ja no et tinc por”, amb les actuacions de l’Escola de Música de l’Alcora i Tiranta Teatre.

Quant al 26 de novembre, a les 18 hores, a la biblioteca, tindrà lloc el cuentaclown “Amb V de Valentes”, de la mà de Rosabel Canós.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari