L'Alcora prepara un projecte artístic d'innovació educativa amb ceràmica: 'La Fàbrica d'Idees'

L'Alcora prepara un projecte artístic d'innovació educativa amb ceràmica: 'La Fàbrica d'Idees'
29/03/2021 -

L’Alcora està immersa en l’elaboració d’un gran mural ceràmic urbà. La iniciativa s’emmarca dins de “La Fàbrica d’Idees”, un projecte artístic d’innovació educativa en el qual participen els estudiants dels centres educatius de la localitat i la comarca.

En concret, aquest treball col·lectiu possibilita accions conjuntes dels membres de l’Associació Pas a Pas de l’Alcora i l’alumnat de 10 centres educatius: IES Ximén d’Urrea, Col·legi Puértolas Pardo, Col·legi La Salle de l’Alcora, IES l’Alcalatén, CEIP Grangel Mascarós, CEIP Comte d’Aranda, CEIP Naram (Figueroles), CEIP Comtessa de Llucena (Llucena), CEIP Costur (Costur), i Centre de Formació de Persones Adultes Tirant lo Blanc.

En paraules del seu director artístic, Xavier Monsalvatje: “Es tracta d’un projecte de creació i reflexió, des d’una labor educativa i formativa, amb el Museu de Ceràmica de l’Alcora com a eix imprescindible i la ceràmica com a element vertebrador”.

El ceramista valencià destaca que la Fàbrica d’Idees, que compta amb la col·laboració de l’oficina de CaixaBank a l’Alcora, a través de l’Obra Social ‘la Caixa’ “pretén un acostament a les diferents inquietuds dels més joves començant per un reconeixement del patrimoni industrial de la comarca, sent la referència la Real Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda, on s’estan realitzant els tallers, així com la tecnologia, la globalització, l’ecologia per a la millora de l’entorn natural com algunes principals temàtiques desenvolupades pels estudiants i els seus centres educatius”.

Monsalvatje ressalta “el procés creatiu com un punt de trobada en el qual el treball col·lectiu fa fomentar la convivència i l’entesa entre els estudiants, enfortint la idea de l’espai públic com a espai creatiu i universal”.

Els estudiants han començat per realitzar els dibuixos previs i esbossos i la realització de la maqueta en ceràmica a escala, per a posteriorment realitzar el mural ceràmic.

Un mural de més de 120 metres de longitud, que se situarà en el mur de contenció situat entre els habitatges del grup Zafer i la carretera de Ribesalbes.

“El mural en ceràmica també aporta la possibilitat de col·laboració entre l’entramat industrial de la ceràmica, tan important en el municipi de l’Alcora i àrees limítrofes, i la societat civil, reflectida en aquest cas pels estudiants. Una col·laboració no tan sols en l’aportació de materials i tecnologia, sinó també en la implicació del sector industrial”.

Cal destacar “la inestimable col·laboració tècnica de l’empresa Art Antic de l’Alcora, que en tot moment està demostrant el seu entusiasme en aquest projecte”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari