L'Alcora finalitza l'elaboració de la seua primera estratègia europea, que s'aprovarà en el pròxim ple

L’Ajuntament presentarà projectes per un valor total de 8,4 milions d’euros per a aconseguir fons europeus

L'Alcora finalitza l'elaboració de la seua primera estratègia europea, que s'aprovarà en el pròxim ple
17/01/2022 -

Després d’un any de treball, i d’haver obert una consulta ciutadana per a conéixer les prioritats dels veïns i veïnes, l’Ajuntament de l’Alcora ha finalitzat la redacció de la seua primera estratègia europea.

El document, que se sotmetrà a votació per a la seua aprovació en el ple municipal d’aquest mes de gener, inclou projectes per un valor total de 8,4 milions d’euros, que el consistori presentarà per a intentar captar fons europeus.

En paraules de l’alcalde, Samuel Falomir: “La finalitat és atraure inversions per a impulsar projectes transformadors, innovadors, inclusius i sostenibles en el nostre municipi”. Projectes que –tal com ha informat– segueixen l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat de la UE, dins dels Fons Estructurals i d’Inversió 2021-2027, i la línia dels objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU.

El primer edil ha recordat que aquests projectes s’inclouen també en ‘l’Alcora 2030’, un pla de present i futur per a millorar i transformar la localitat durant els pròxims anys. “Amb dedicació i responsabilitat, estem treballant per a enfortir el present i futur del nostre poble”.

L’estratègia europea de l’Alcora inclou projectes de connectivitat digital, eficiència energètica, adaptació al canvi climàtic, mobilitat urbana sostenible, cultura i turisme sostenible per a la inclusió, accés a educació, formació i aprenentatge permanent, desenvolupament urbà sostenible integrat, etc.

Entre altres iniciatives contempla: construcció i posada en marxa de la Casa de la Cultura, rehabilitació de tres barris històrics (les Creus, la Calderona i Sant Jaume), desenvolupament de ‘Smart City’, redacció i implementació d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, millora de l’entorn urbà dels polígons industrials, implantació d’un carril de ciclovianants que unisca el nucli urbà amb la cicloruta Sant Joan de Moró – Pantà de María Cristina – Castelló, implantació d’un bus urbà, millora de l’accessibilitat per a les persones, construcció d’un tancament o coberta al parc Germanes Ferrer Bou per a la realització d’activitats festives, culturals, esportives i socials, eficiència energètica en edificis municipals i en els polígons industrials, recuperació de sendes, adequació de la zona d’acampada lliure, recuperació del Castell de l’Alcalatén i creació d’un itinerari de visita, recuperació de la Torre del Repés com a museu d’interpretació de la història de l’Alcora, recuperació de la façana i l’edifici fundacional de la Real Fàbrica, creació d’un alberg, zona d’autocaravanes, promoció de la rehabilitació d’habitatges del centre històric per a lloguer turístic, instal·lació de fibra en els edificis municipals, creació de locals d’assaig per als grups de música, posada en marxa d’un centre de formació…

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari