L'Alcora impulsa una campanya informativa i de conscienciació sobre la importància del cens caní

S’emmarca dins de les accions de protecció i benestar animal que està duent a terme l’Ajuntament

L'Alcora impulsa una campanya informativa i de conscienciació sobre la importància del cens caní
21/02/2022 -

L’Ajuntament de l’Alcora posarà en marxa una nova campanya de benestar i protecció animal, en aquesta ocasió, per tal conscienciar a la població sobre la importància d’inscriure les seues mascotes en el cens caní.

Començarà el pròxim divendres, dia 25 de febrer, i tindrà una duració de 3 mesos. D’aquesta manera, fins al 25 de maig, s’informarà els responsables legals dels avantatges i obligatorietat de registrar els seus gossos. En cas de no fer-ho, la normativa contempla sancions que oscil·len entre 30,05 i 601,01 euros, tal com regula la Llei 4/1994, de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana, sobre Protecció d’Animals de Companyia (Títol VIII, article 25), en la qual la possessió de gossos no censats és considerada com a infracció lleu.

Cal assenyalar que la inscripció en el cens caní és gratuïta, és més, durant la campanya, des del consistori s’entregarà al responsable una xapa identificativa per al seu gos i una botella per a la neteja de l’orina, la qual és també un deure a complir per la ciutadania.

Es pot realitzar telemàticament, a través de la seu electrònica, o presencialment, en el registre municipal (carrer La Bassa). Només cal adjuntar una còpia del passaport de l’animal i indicar les següents dades: nom, raça, sexe, color, data de naixement i número de microxip.

La responsable municipal de Protecció i Benestar Animal, Tica Pons, ha destacat que “tindre el cens actualitzat comporta molts avantatges per a tots i totes; per als gossos, per als seus responsables legals, per als veïns i veïnes i per al consistori”.

Entre altres, Pons ha indicat que “ens permet conéixer el nombre real de gossos i, per tant, implementar des de l’Ajuntament serveis i campanyes més específiques i eficaces en matèria de benestar i protecció animal, així com localitzar ràpidament al responsable legal de l’animal extraviat, etc.”.

Sobretot, “el cens caní és una aposta per la tinença responsable, el benestar i contra el maltractament animal, que és una prioritat absoluta per a l’Ajuntament de l’Alcora” ha destacat la regidora, qui ha recordat que el consistori ha realitzat recentment una campanya dirigida a incentivar la identificació mitjançant la implantació de xips. En paraules de Pons: “Identificar als gossos és fonamental per tal d’evitar abandons i abusos, així com robatoris, i és la millor eina perquè qualsevol gos perdut puga tornar com més prompte millor al costat de la seua família”.

La regidora ha agraït la “gran predisposició” de la ciutadana a col·laborar en la campanya del xip, “tal com ens ha traslladat la Policia Local”, i espera també una resposta “molt positiva” en la del cens caní que començarà aquesta setmana.

“Totes són accions encaminades a reforçar la protecció, respecte i defensa dels animals, objectius en els quals l’Alcora està fent importants passos cap avant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari