L'Alcora impulsa la igualtat de gènere i treballa la prevenció de les violències masclistes

L'Alcora impulsa la igualtat de gènere i treballa la prevenció de les violències masclistes
01/11/2020 -

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Alcora, ha planificat l’exposició #SenseEtiquetes i el taller «Feminisme, què guanyem els homes? Taller sobre altres masculinitats».

L’exposició #SenseEtiquetes mostra fotografies de diferents dones i homes en àmbits professionals que la societat ha relacionat exclusivament amb el sexe oposat, acompanyades d’il·lustracions en to humorístic que pretenen visibilitzar a les dones i homes en àmbits laborals diversos i ajudar a erradicar estereotips sexistes.

La mostra ha estat durant el mes d’octubre als IES Ximén d’Urrea i l’Alcalatén i cal destacar que l’ONCE Castelló ha col·laborat fent-la accessible per a l’alumnat amb discapacitat visual que estudia en els citats instituts de l’Alcora.

Per part seua, els tallers on-line «Feminisme, què guanyem els homes? Taller sobre altres masculinitats», impartits per Agustín Navalón, tenen com a objectiu repensar altres masculinitats possibles i necessàries per a construir un món d’homes i dones lliures. En aquest marc, s’analitza com la masculinitat hegemònica ha encotillat durant segles als homes i, al mateix temps, eixe comportament aprés, ha oprimit al conjunt de les dones, oferint exemples reals d’homes que treballen per masculinitats alternatives.

Aquests tallers estan dirigits a l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO dels IES Ximén d’Urrea, l’Alcalatén i Col·legi Puértolas Pardo.

Totes dues activitats formen part de les accions impulsades per l’Alcora en el marc de les seues accions per promoure la igualtat efectiva de dones i homes i previndre les violències masclistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari