L'Alcora llança una enquesta participativa per a definir el seu primer Pla de Mobilitat Urbana

L'Alcora llança una enquesta participativa per a definir el seu primer Pla de Mobilitat Urbana
01/12/2021 -

L’Ajuntament de l’Alcora ha posat en marxa una enquesta ciutadana per tal de millorar la mobilitat en el municipi. Es tracta d’una iniciativa que forma part de les accions del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de l’Alcora en el qual treballa el consistori.

A través de l’enllaç https://forms.gle/5e9rrr2bvgHJsMk56 es pot accedir a una sèrie de preguntes que facilitaran als responsables de l’elaboració del PMUS el coneixement real i les preferències ciutadanes sobre aquesta important eina de futur per a la localitat.

En paraules de l’alcalde, Samuel Falomir: “Es tracta d’escoltar els veïns i veïnes i que aporten la seua opinió en matèria de mobilitat, accessibilitat, trànsit, aparcament, etc., fet fonamental per tal de poder articular i posar en pràctica mesures adaptades a la realitat municipal i a les necessitats reals de la població”.

El PMUS de l’Alcora servirà per a “millorar la mobilitat, l’accessibilitat, la competitivitat i la sostenibilitat en els desplaçaments del nostre municipi”.

La iniciativa s’emmarca dins de l’Estratègia Europea de l’Alcora i de ‘l’Acora 2030’, pla ideat per a transformar la localitat durant la pròxima dècada.

A partir de les dades del diagnòstic es determinaran les manques del municipi i, al mateix temps, s’identificaran les noves oportunitats per a millorar la mobilitat.

Impulsar la mobilitat activa, amb la implantació de vies per als vianants i ciclistes, reduir la circulació de vehicles en l’entramat urbà a partir d’una òptima gestió del trànsit i de l’estacionament, protegir i augmentar la qualitat urbana i recuperar l’espai de la via pública per a maneres actives, són alguns dels objectius del pla.

A més, es pretén millorar la seguretat dels desplaçaments, implantar un model ordenat de circulació mitjançant la jerarquització viària, millorar l’accessibilitat mitjançant la implantació d’itineraris per als vianants on se suprimisquen les barreres a les persones de mobilitat reduïda i regular la Distribució Urbana de Mercaderies perquè permeta realitzar les seues funcions amb el menor perjudici a la resta de l’espai públic.

S’establiran diferents línies i programes d’actuació: de circulació i estructura de la xarxa viària, de gestió de millora de la mobilitat activa, d’estacionament, d’implantació i millora del transport públic, de seguretat viària, d’eficiència energètica, mobilitat sostenible i qualitat ambiental.

Per a realitzar un seguiment a la implantació del pla durant el seu període de vigència, es proposarà un pla que incloga els principals indicadors per a observar l’evolució de les mesures adoptades i, en cas de desviacions, poder proposar noves mesures correctores que milloren la mobilitat del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari