L'Alcora lidera el rànquing d'autoconsum d'energia renovable de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament va duplicar en 2021 els incentius fiscals per usar energies renovables

L'Alcora lidera el rànquing d'autoconsum d'energia renovable de la Comunitat Valenciana
18/10/2022 -

L’Alcora encapçala el llistat de poblacions amb més potència instal·lada d’autoconsum d’energia renovable (58.486,41 KW) en la Comunitat Valenciana. Així consta en l’últim informe publicat d’Autoconsum en la Comunitat Valenciana, elaborat per la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb dades al tancament del primer trimestre.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, han valorat “molt positivament” aquestes dades i han destacat el “aposta ferma” de l’Ajuntament per promoure l’ús d’energies netes i renovables en la localitat.

Per a això, tal com han recordat, el consistori aplica des de 2021 les màximes bonificacions que permet la llei a l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Així, es va modificar l’ordenança fiscal per a aplicar una bonificació de fins al 95% (anteriorment se situava en el 40%) a favor de les construccions, instal·lacions o obres en les quals s’incorporen sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

La mesura -insisteixen- s’emmarca dins del “compromís de l’executiu local amb la ciutadania i el medi ambient a través de la posada en marxa de polítiques encaminades cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica”.

En aquest sentit, els representants municipals ressalten que els Ajuntaments “han de tindre un paper actiu per a millorar l’habitabilitat de les ciutats, fomentant l’autoconsum d’energies renovables”.

A més, expliquen que “des de l’Alcora estem impulsant els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, entre els quals s’inclou el de l’energia (ODS 7), que aspira a garantir l’accés a una energia assequible, fiable, sostenible i moderna per a tots i aborda la necessitat d’augmentar l’energia procedent de fonts renovables, a més de promoure tecnologies d’eficiència energètica.”.

D’altra banda, Falomir i Tena apunten al fet que “la crisi del gas, derivada de guerra a Ucraïna, ha posat de manifest la necessitat d’una menor dependència de l’energia generada per tercers i, per tant, d’accelerar les polítiques d’eficiència energètica per a seguir descarbonitzant sectors com la indústria i el transport i fer front als costos, la seguretat i el clima”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari