L'Alcora obri una nova convocatòria d'ajudes al naixement o adopció

L'Alcora obri una nova convocatòria d'ajudes al naixement o adopció
08/07/2022 -

Ja està obert el termini de sol·licitud de les ajudes convocades per l’Ajuntament pel naixement o adopció de fills/as a l’Alcora al llarg de 2021 amb la finalitat d’ajudar a les famílies, donar suport a la conciliació de la vida familiar i laboral i afavorir l’escolarització en el municipi per a mantindre la població escolar.

La convocatòria municipal disposa d’una partida pressupostària de 20.000 euros

Les ajudes, de fins a 750 euros, estan orientades a atendre les necessitats efectives dels fills/as, i, concretament, les vacunes no incloses en la Seguretat Social, bolquers i llet.

Les bases amb tota la informació estan publicades en la pàgina web www.lalcora.es, els interessats disposen fins al 8 d’agost per a sol·licitar-les a través de la seu electrònica o presencialment en les oficines de registre de l’Ajuntament.

Podran ser persones beneficiàries els progenitors o adoptants dels xiquets titulars del llibre de família en el qual figure registrat el seu naixement o adopció.

Així mateix, tindrà la condició de persona beneficiària el progenitor o adoptant titular del llibre de família que conviu amb el fill que motiva aquesta ajuda, tant en els casos de nul·litat, separació, divorci o en els supòsits en els quals el menor estiga exclusivament a càrrec de la persona sol·licitant.

En cap cas podran ser persones beneficiàries els progenitors privats totalment o parcialment de la pàtria potestat dels seus fills/as, o la tutela del qual haja sigut assumida per una institució pública.

Entre altres requisits, totes les persones que componen la unitat familiar a la qual pertany la sol·licitud presentada hauran d’estar empadronades a l’Alcora, amb una antiguitat mínima d’1 any ininterromput, anterior a la data del naixement o adopció del/la menor i la renda de la unitat familiar no ha de superar els 38.000 euros.

Les bases estableixen com a criteris de valoració per a la determinació de la quantia de l’ajuda: la situació econòmica i factors socials com a progenitors amb dependència reconeguda, família monoparental i víctimes de violència de gènere, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari