L'Alcora opta formar part de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO

L'Alcora opta formar part de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO
18/08/2020 -

La Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO ha decidit secundar i presentar a l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura l’adhesió de l’Alcora a la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge “Learning Cities”.

El Govern municipal ha donat a conéixer avui la notícia i ha recordat que aquestes ciutats “promouen l’aprenentatge al llarg de tota la vida per a tots, mobilitzant els recursos en tots els sectors per a la promoció d’un aprenentatge inclusiu des de l’educació bàsica a la superior”.

Així, la UNESCO defineix a les “Learning Cities” com a ciutats que “revitalitzen l’aprenentatge en les famílies i les comunitats, el faciliten per a i en el lloc de treball i milloren la seua qualitat i excel·lència”.

La Xarxa dona suport a l’assoliment dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en particular el quart “garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida per a tots” i l’onzé “aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles”.

La proposta ha sigut redactada per la professora-investigadora de la Universitat Jaume I, Ana M. Vernia, coordinadora del grup d’investigació Q-HEART (UJI), les principals línies de la qual es relacionen amb la majoria dels ODS.

Cal ressaltar que l’Alcora situa a l’educació i el benestar social entre les seues principals apostes, per això, conforma una sèrie d’aliances entre diferents empreses, associacions i investigadors que provenen de la Universitat Jaume I.

Els projectes iniciats, entre els quals es destaca “Músicas para la vida” formen part d’una sèrie d’accions per a les persones majors i vulnerables, que els permet continuar aprenent i formant part de manera activa de la societat, amb qualitat de vida.

Encara que s’està treballant des de fa uns anys a posicionar a la ciutat en un espai d’aprenentatge, de benestar, d’inclusió i emprenedoria compromesa amb els 17 ODS, “som conscients que encara són necessàries diferents accions, per això, es planteja a curt termini organitzar diferents esdeveniments per a millorar la situació i reduir la bretxa digital educativa, especialment en les persones majors” han explicat.

“A llarg termini -afegeixen- es plantegen esdeveniments de caràcter internacional i crear nous espais inclusius d’aprenentatge, sense cap mena d’exclusió, potenciant l’art i la cultura com a elements fonamentals per al desenvolupament”.

La decisió de la UNESCO es donarà a conéixer al setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari